Més notícies de Champions

El Mini es fa petit

Per primera vegada a la història, el Barça aconsegueix superar els 12 mil espectadors

Pedro Salado (Futfem.cat)

L'eliminatòria contra l'Olympique Lyonnais no només ha servit per veure el Barça fent un pas més en el seu procés de creixement, demostrant que vol (i pot) lluitar amb els més grans d'Europa. La tornada dels quarts de final de la Champions entra al llibre dels rècord com el partit amb més assistència de la història del Barça, amb un total de 12.178 espectadors. Aquest privilegi l'ostentava, fins aquest dimecres, el partit de semifinals contra el Paris Saint-Germain de l'any passat, amb 10.352 persones animat l'equip.

Les graderies del Miniestadi, però, no sempre han estat a vessar. De fet, només s'ha superat els set mil espectadors en quatre ocasions. La primera vegada va ser la temporada 2015/16, amb el PSG com a protagonista, quan es va arribar a les 8.369 persones. Als quarts de final de la següent temporada no s'arribaria a la mateixa xifra i 7.350 espectadors veurien el partit des de la grada. L'assistència va millorar força a les semifinals, de nou amb el conjunt francès com a protagonista, situant-se en un nou rècord amb els 10.352 espectadors esmentats.

 

 

La mitjana de públic del Barça en competició europea, on participa ininterrompudament des de la temporada 2012/13, és de poc més de tres mil espectadors. La tendència, però, no estava sent positiva per a les blaugrana aquesta temporada. Tot i tenir el millor equip que ha tingut mai, el Barça ha assolit xifres molt pobres tant a setzens (957 espectadors contra l'Avaldsnes), com a vuitens (707 espectadors contra el Gintra). Els dos cursos anteriors, en canvi, el conjunt català havia superat el miler a tots els partits disputats a la Champions.

Un camp ple no només és símptoma que es genera atracció sobre la proposta futbolística de l'equip. També és una oportunitat d'or per eixamplar la massa social que segueix la secció femenina del club, així com una injecció de moral per a les jugadores, com reconeix Mapi León, titular aquest dimecres contra l'Olympique Lyonnais: «Així dona gust jugar. Vull agrair tothom que ha vingut a veure'ns i animar-nos perquè realment és molt diferent jugar en un camp ple». Un missatge que també repetia el tècnic del conjunt blaugrana: «Tant de bo tinguem més gent de la que estem habituats, perquè ens agrada jugar amb aquest ambient». Fran Sánchez, a més, espera que tots els qui van omplir el Miniestadi per a la Champions, continuïn donant suport en els partits de Lliga: «Esperem que la gent que ha vingut avui repeteixi. Diumenge tenim un altre partit molt important», demanava.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta