Més notícies de Champions

Una tornada de Champions que promet espectacle

El Barça ha de defensar l'avantatge de 0 a 2 contra una Juventus que haurà d'arriscar si vol tenir alguna opció de classificar-se

UEFA

Moment de tornar-se a centrar en la Champions per certificar el pas als vuitens de final. Dimecres 25 de setembre a partir de les 18.30 hores, el Barça rebrà a la Juventus a l'estadi Johan Cruyff amb la intenció de fer valer el 0 a 2 aconseguit a Itàlia i classificar-se per la següent ronda de la màxima competició continental de clubs. Al partit d'anada, l'equip blaugrana es va trobar una Juventus molt compacte, ordenada en defensa, esperant el moment idoni per intentar sortir al contraatac. Amb aquests dos gols de desavantatge que tenen les italianes i pel que han dit les protagonistes a la prèvia, es pot esperar una Juventus un pèl més agressiva per intentar remuntar, cosa que pot fer que el Barça trobi més espais; un còctel que garanteix, si més no, espectacle.

I és que Lluís Cortés ja ha deixat ben clara una cosa, la manera de jugar s'ha d'intentar mantenir: «Canviar la nostra manera de fer seria equivocar-nos. Tenim un estil molt definit i hem de seguir amb la mateixa proposta valenta. La Juve és un equip que té jugadores de nivell per fer una cosa diferent del vist a Alessandria». Insistint en aquesta idea, l'entrenador blaugrana ha parlat del fet que l'equip està preparat per qualsevol situació, però la preferència és evident: «Defensar amb la pilota és la nostra manera, no podem renunciar-hi perquè és el que ens identifica com a equip. Si ens toca defensar, ho sabem fer i ho farem, però se'ns dóna millora l'altra versió. L'objectiu ha de ser anar a marcar el gol i això passa per practicar el nostre joc».

A l'hora d'analitzar el rival, Cortés ha repassat les dues victòries de la Juventus en els dos partits jugats a la lliga italiana; a més de destacar-ne alguna diferència entre aquests duels i els d'anada: «Contra el Sassuolo van jugar a una cosa diferent del partit d'anada. Potser sí que vénen molt a dalt, però hem demostrat que amb espais som capaços de fer mal». D'altra banda, pel que fa a la moral del seu equip, no creu estigui massa alta després del gran triomf contra l'Atlético: «Ni ajuden ni perjudiquen. Cada partit és una història, és diferent. Hem de ser capaços de regular i relativitzar els resultats. Som el mateix equip guanyem, empatem o perdem».

A la mateixa roda de premsa, la protagonista blaugrana ha estat Marta Torrejón que ha afirmat que la idea bàsica passa per «saber llegir el partit». La defensa mataronina té clar que, qui tindrà pressa serà la Juventus i el Barça pot jugar amb això: «Paciència, el temps corre a favor nostre. Moure d'un cantó a l'altre la pilota i aprofitar els espais». A part, Marta ha fet una crida a l'afició, per tal de poder mantenir el mateix ambient que ha viscut l'equip en els dos primers partits de Lliga: «Que tinguem un camp força ple i que ens empenyin per endur-se'n aquesta victòria».

Una altra defensa blaugrana, Melanie Serrano, ha estat una de les 5 futbolistes amb què el Barça ha permès parlar abans de la prèvia d'aquest partit: La llegenda blaugrana ha lloat la feina de les seves companyes, a l'hora de parlar de la velocitat de les futbolistes de la Juventus: «Crec que l'equip ho està interpretant molt bé. Les vigilàncies en les transicions les estem fent molt bé i aquest partit no serà menys». En la mateixa línia ha seguit Candela Andújar, lateral titular contra el Rayo, que també ha parlat del test que suposarà el rival: «La Juve és un bon rival per saber com estem a les esquenes».

Avançant en el camp, Alexia ha donat les claus per no patir i aconseguir certificar la classificació amb un partit solvent: «Sobretot, evitar pèrdues innecessàries, en zones compromeses no arriscar la passada i, sobretot, finalitzar jugades. Si finalitzem jugades, no ens agafaran en cap transició ofensiva. És una de les seves principals virtuts i ens poden fer mal així». Igualment, la mig campista molletana també creu que la Juventus farà un partit diferent del proposat a l'anada: «Les opcions que tenen de passar són d'anar a marcar. Això les obligarà a anar cap endavant».

Seguint amb la mateixa idea que ha defensat Alexia, Mariona Caldentey també ha parlat de la possibilitat que la Juventus surti a buscar més al Barça per intentar remuntar: «Crec que vindran una mica més amunt, al final és un resultat advers i necessiten marcar gol. Vindran una mica més amunt i això serà bo perquè ens generarà més espais». D'altra banda, Caroline Graham Hansen ha remarcat la importància de dominar les dues àrees davant un equip italià: «Haurem d'aprofitar les poques oportunitats que tinguem ofensivament, de bones centrades, i defensivament haurem de ser molt fortes i defensar el nostre centre, perquè són molt bones en ambdues àrees».

Al bàndol rival, l'entrenadora Rita Guarino ha confirmat que la Juventus haurà de fer un joc més ofensiu que no pas al partit d'anada: «No podem fer el mateix plantejament de cara a aquest partit de tornada. Està clar que l'actitud ha de ser més agressiva i diferent. No s'ha de tenir por, hem de començar aquest partit amb convicció que podem treure un bon resultat». Dins aquesta agressivitat, pot entrar que la defensa quedi més desprotegida, i Guarino ha explicat que cal arriscar-se: «És un factor que no podem ignorar, és ben clara la força d'atac que té el rival. Haurem d'intentar equilibrar bé la fase de possessió de pilota com la de no possessió. Trobar aquest equilibri».

Pel que fa a la plantilla, la protagonista ha estat Laura Giuliani que ha coincidit amb la seva entrenadora en la idea de «l'agressivitat» extra que cal mostrar. La portera italiana ha destacat el partit de la Juventus contra el Sassuolo, el passat cap de setmana, com a mirall pel duel contra al Barça: «El partit contra el Sassuolo va ser un gran partit i intentarem repetir els mateixos paràmetres per poder guanyar». Havent parlat del rival, Giuliani també ha fet referència al calendari, ja que la lliga italiana va començar després de l'anada a la Champions, cosa que espera que canviï: «No haver jugat cap partit abans del primer de Champions no ajudava. Ara tenim les cames més entrenades, som molt més conscients dels recursos que tenim perquè ja hem guanyat dos partits. Arribem en una conseqüència física i mental molt millor».

 

Notícies relacionades

Comenta