Més notícies de Champions

Oshoala: «L'important és guanyar, això és el que fan els equips grans»

La futbolista blaugrana destaca la victòria de l'equip, malgrat no veure porteria fins als minuts finals

FC Barcelona

Ha calgut patir molt més del que s'esperava, però el Barça ja és a les semifinals de la Champions per tercera vegada en els darrers quatre anys. Davant un Atlético de Madrid amb moltíssimes baixes i un onze gairebé de circumstàncies, el conjunt dirigit per Lluís Cortés ha estat superior al rival, controlant la pilota i jugant sense problema amb la defensa per sobre la línia del mig del camp, però no ha acabat de trobar la frescor i fluïdesa que caracteritza el seu joc ni la creació de múltiples ocasions a la que tenen al públic acostumat. Està clar que el rival també juga, però Lluís Cortés ha analitzat el que ha passat als metres finals: «Ens ha faltat encert a les últimes passades, les últimes accions, en ajustar els timings dels últims moviments i de les últimes entrades des de segona línia, de zones de rematada».

Tot i la dificultat del partit, l'entrenador blaugrana no ha marxat descontent o sorprès pel partit de les seves jugadores, sinó que s'esperava un duel d'aquesta dificultat i l'equip ha respost com calia; així ho ha defensat en roda de premsa: «És un partit que, jo almenys, me l'imaginava així. Des de fora potser s'havia venut una història que internament sabíem que era equivocada. Crec que no hem fet mal partit, hem fet el partit que volíem». De la dificultat per crear accions de perill davant l'Atlético, Cortés ha respectat el plantejament del rival i ha explicat com ha vist les internades blaugrana: «En el futbol està clar que és més fàcil destruir que construir, és més fàcil defensar que atacar i atacar i generar ocasions sempre costa, més encara en un partit que et poden plantejar un partit més defensiu».

Igualment, durant molts minuts des de fora s'ha vist un Barça amb dificultat per generar joc ofensiu que amenacés la porteria de l'Atlético i, per aquest motiu, Lluís Cortés ha hagut de respondre i explicar el seu plantejament del partit i la falta de canvis: «Quan plantegem un partit, el plantegem a tot el que pugui durar; són 90 minuts i també tenint en compte que en poden ser 120. Guardar-nos a Aitana i Mariona és pel final del partit, quan t'imagines que pots haver marcat, que necessites possessió de pilota, defensar atacant. És un partit on tot estava molt tancat, molt organitzat i el mínim desajust et pot canviar les coses». Pel que fa a la falta de canvis, amb Aitana sent el segon al minut 82, el tècnic de Balaguer ha presentat la dificultat de les substitucions: «Tant de bo poguessin jugar les 23 convocades, és la gran dificultat que tenim aquest any. Al final, com a entrenador durant un partit, valores el moment de fer el canvi i mai el trobes, a vegades és difícil prendre la decisió».

Pel que fa a la plantilla, la protagonista del partit ha parlat amb Barça TV després de fer un altre gol importantíssim que garantia el pas a semifinals a l'equip. Kheira Hamraoui ha parlat precisament d'aquesta capacitat d'aparèixer en moments importants que està tenint: «Sé que normalment marco gols decisius a la Champions, però el més important és la victòria de l'equip». D'aquesta diana també n'ha parlat breument Asisat Oshoala, també admetent la dificultat del rival: «Ja sabíem que l'Atlético és un gran equip. Marcar a la part final ens ha anat genial, ens ha donat confiança. No importa el moment que marquem, l'important és guanyar, això és el que fan els equips grans».

En el nou format de roda de premsa telemàtica, Andrea Pereira ha estat la futbolista que ha atès als mitjans, valorant primer l'evolució de l'equip durant els 90 minuts: «L'Atlético s'ha tancat, com aquell qui diu, és cert que venia amb baixes, però nosaltres hem tingut la paciència i la calma per poder marcar el gol que ens ha donat la victòria». Evidentment, però, trobar el gol ha costat força i la central ha analitzat el que ha passat als darrers metres: «Crec que elles estaven defensant bé, ja s'ha vist que volien fer contraatac, però sobretot buscaven que no féssim aquest gol. La portera ha tingut molt bones intervencions i, al final, fer gol és tenir aquesta miqueta de sort. El gol és qüestió d'això, seguir insistint».

Pel que fa al conjunt 'matalasser', l'Atlético ha repetit els protagonistes de la prèvia, amb Amanda Sampedro i Dani González. La futbolista ha explicat com el treball de la plantilla ha donat els seus fruits, saltant a les línies de passada i pressionar per no deixar cap mena de recurs a les rivals. La capitana, a més, s'ha mostrat orgullosa de dur el braçalet i ser «el cap visible d'aquest magnífic grup», un orgull que ha mantingut l'entrenador 'matalasser' en la seva intervenció: «Estic molt orgullós de la plantilla que tinc, de la seva generositat en l'esforç i de com de bé entenen el que es treballa. Tenia una confiança absoluta en elles, perquè des que vaig arribar no m'han demostrat altra cosa».

 

Notícies relacionades

Comenta