Més notícies de Champions

El Barça començarà la Champions 2020/21 el mes de desembre

La pandèmia ha fet que la UEFA retardi l'inici de la competició

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Dies frenètics pel que fa al calendari de les competicions. Poc després de conèixer dates i rivals de totes les jornades de Lliga, s'ha fet públic el calendari de la pròxima Champions, que ha de portar a dos conjunts a Göteborg el 16 de maig de 2021. I el camí a la final serà similar, però també diferent. Similar perquè aquest curs 2020/21 es manté el format habitual, amb eliminatòries a doble partit des dels setzens de final, últim any que això succeeix. Però diferent perquè la competició començarà molt més tard. Les rondes classificatòries estan previstes pel novembre, mentre que el Barça i la resta d'equips grans començarà a jugar els setzens la segona setmana de desembre. No és l'únic canvi, ja que els vuitens de final, jugats el curs anteriors a l'octubre, passaran a disputar-se a principis de març de 2021.

Superades les rondes classificatòries, el 24 de novembre el Barça coneixerà el seu rival de debut a la Champions, en els setzens de final de la competició. Amb la tornada a casa, el 8 o 9 de desembre l'equip blaugrana viatjarà on pertoqui per disputar l'anada mentre que, una setmana més tard, el 15/16 del mateix mes, buscarà tancar la classificació pels vuitens a l'estadi Johan Cruyff. Normalment, després dels setzens els vuitens de final també es jugarien a principis de temporada, però aquest cop passen a jugar-se a partir del març, com la resta de la competició. A més, es farà un únic sorteig per decidir el quadre sencer des de vuitens fins al final de la Champions.

Durant el mes de març es preveu disputar dues eliminatòries. Ja sense preferència de camp en el sorteig, l'anada de vuitens serà el 3/4 de març i la tornada serà una setmana després, el 10/11. I a finals de mes es jugaran els quarts, sent l'anada el 23/24 de març i la tornada el 31 de març o l'1 d'abril. Aquestes dates cauen entre setmana, cosa que varia a les semifinals. I és que els quatre millors equips d'Europa es jugaran una plaça a la gran final el cap de setmana del 24/25 d'abril i de l'1 i 2 de maig. Finalment, els dos equips restants, viatjaran a Suècia per disputar a la ciutat de Göteborg la gran final de la Champions, el diumenge 16 de maig.

El que sí que no canvia en absolut és el format del sorteig. Tant als setzens de final com als vuitens hi haurà dos bombos i els encreuaments hauran d'emparellar un equip de cada. A part, equips de la mateixa federació, com és el cas del Barça i l'Atlético de Madrid, no es podrien enfrontar en aquestes dues primeres rondes, però sí a partir de quarts de final, com ja va passar a la Champions 19/20, que va acabar amb la victòria del Barça a San Mamés per 1 gol a 0.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta