Més notícies de Copa Catalunya

Objectiu: competir

Sabadell i Riudoms s'enfronten en la primera ronda de la Copa Catalunya després d'una temporada molt llarga pels dos equips

Pedro Salado (Futfem.cat)

La Copa Catalunya enfronta aquest dissabte, a les 19.00 hores, a dos equips que han estat lluitant fins a última hora per aconseguir els seus respectius objectius. El Sabadell, equip militant a Preferent, es desplaça al camp del Riudoms, equip del Grup 1 de Primera Catalana, amb l'objectiu de passar a la següent ronda de la Copa Catalunya.

Ambdós equips han viscut temporades molt diferents: el Sabadell, que va descendir la temporada passada de Segona Divisió a Preferent, ha hagut de lluitar per mantenir-se a Preferent i no perdre dues categories consecutives, cosa que hagués sigut una catàstrofe per un històric del futbol femení català. Les arlequinades han aconseguit salvar-se quedant a la dotzena posició de la classificació, amb 30 punts que les han deixat dos per sobre el descens. El seu entrenador, Àngel Codina, valora la temporada destacant el fet de mantenir l'equip un any més a Preferent: «Hem aconseguit l'objectiu principal que era la permanència. Quan vam entrar sabíem la importància que tenia aconseguir-ho, perquè si no ens haguéssim mantingut un any més a Preferent, hauria estat molt difícil començar de zero a Primera Catalana. La permanència ens permet donar continuïtat a les coses que s'han fet bé i canviar les coses que s'han fet malament».

L'entrenador sabadellenc, després d'uns mesos complicats, vol aprofitar la Copa Catalunya per competir i començar a pensar en la temporada que ve: «Anem a competir la Copa Catalunya. Som conscients que les forces ens estan fallant, i tenim baixes tant per lesió com per malaltia, però anirem a competir de la millor manera possible, per allargar la post-temporada i per començar a crear les bases per la temporada que ve a nivell esportiu. Aprofitarem la Copa Catalunya per donar minuts a jugadores del juvenil, que tenen bon nivell, i així podrem veure com es desenvolupen competint en una categoria més alta de la que estan acostumades», explica.

L'objectiu del Riudoms per aquesta temporada, en canvi, ha estat més còmode que el del seu rival a la Copa, però igualment difícil: les tarragonines han lluitat per aconseguir la primera posició a la taula i ascendir a Preferent, i tot i que finalment el premi de l'ascens l'ha assolit el Pubilla Casas, les noies de Riudoms han quedat classificades en una bona tercera posició, amb 64 punts a favor i l'espectacular xifra de 108 gols a favor.

L'entrenador del Riudoms, Raul Lucha, valora positivament la temporada feta, i dóna molta importància a la Copa Catalunya: «La temporada la valorem de forma positiva. Som un club humil, en creixement i les dues darreres temporades hem estat lluitant fins a l'última jornada per ascendir a Preferent. La Copa Catalunya és important tant pel club com per les jugadores, ja que ens serveix com aparador per continuar millorant i creixent per aconseguir els nostres objectius», resumeix.

L'entrenador local, espera un Sabadell que no li posi les coses fàcils al seu equip, del qual en destaca la il•lusió: «El Sabadell és un club potent que va perdre la categoria i aquesta temporada no ho ha passat bé a Preferent. Estem convençudes que serà un partit complicat i disputat, però tenim la sort de jugar a Riudoms, que és un camp difícil per tots els equips que l'han visitat. La temporada es fa llarga i a aquestes alçades sempre hi han jugadores tocades i que no es troben al 100%, però de ben segur que la il•lusió per afrontar aquest partit passa per sobre de les possibles molèsties físiques».

Àngel Codina, entrenador del Sabadell, espera un Riudoms ple de ganes de passar de ronda al seu camp: «No conec massa l'equip, però em consta que fa uns quants anys que estan apostant pel futbol femení, i aquesta temporada han fet bons números. Això, sumat a què juguen a casa, segur que les farà anar amb moltes ganes i a competir el partit», avisa. L'entrenador arlequinat no s'equivoca, tal com demostren les paraules de Raul Lucha, tècnic del Riudoms: «L'objectiu que tenim és disputar un gran partit davant de la nostra afició, i si podem passar l'eliminatòria i disputar una segona ronda, pel club seria una fita històrica. Aquest és el nostre gran objectiu, continuar fent gran aquest club», sentencia.

 

Notícies relacionades

Comenta