Més notícies de Copa Catalunya

Pas a pas

Atlètic Vilafranca i Pardinyes no miren més enllà dels vuitens de Copa Catalunya i centren tota la seva atenció en el duel de diumenge

Xavier Garcia (Futfem.cat)

Dos equips que mai havien passat de primera ronda es troben aquest diumenge (18.00 hores) a Vilafranca poc més d'un any després de veure's les cares per darrer cop a Preferent. L'Atlètic, amb baixes però il·lusió, rebrà un Pardinyes que es troba en un núvol després de superar a l'Europa als penals.

L'Atlètic ve d'eliminar el Palautordera en un partit que se li va complicar tot i marcar el 0-1 al minut 3. Les vilafranquines van haver de suar de valent per passar ronda i ara afronten amb ganes un nou repte: superar a un equip de categoria superior. La temporada passada el Pardinyes va emportar-se els dos assalts en lliga, però a casa l'Atlètic va fregar la victòria. Aquest diumenge, les vilafranquines tornen al seu estadi on només el Porqueres ha aconseguit vèncer aquesta temporada. És un dels motius per creure en el pas a quarts. «La setmana passada ens va costar en un camp més petit, contra un rival que no coneixíem, etc. Diumenge tornem a jugar a casa, que és allà on l'equip se sent més còmode i on es creix, especialment en les grans ocasions. El duel contra el Pardinyes és una d'aquestes grans ocasions: és un equip de categoria superior i volem demostrar les nostres capacitats i posar les coses difícils», afirma Ivet Martínez, que diumenge no podrà ser present a la banqueta i cedirà el lloc a Raimon Llosas.

Les vilafranquines s'han plantat a la tercera ronda, després d'haver caigut sempre en el primer partit en les anteriors edicions en què havia participat. Tot i així, per res del món l'equip mira més enllà, si no que només pensa en el Pardinyes: «L'eliminatòria contra el Planadeu no va tenir història. La setmana passada sí que vam haver de treballar fort i vam superar ronda. Crec que l'equip pot donar més i aquest diumenge ho intentarem demostrar. Només tenim en ment el Pardinyes. Competirem, però també volem gaudir perquè en aquesta Copa cada partit pot ser l'últim», comenta Martínez.

Per la seva banda, el Pardinyes arriba a l'eliminatòria en un bon moment després d'haver eliminat a l'Europa als penals, un conjunt amb més experiència que les lleidatanes. La Copa Catalunya senta bé, de moment, a les de Javi Rubio. «Estem afrontant la competició com una forma de reivindicar-nos de cara a la temporada vinent. Crec que tenim un equip amb jugadores de qualitat, però ens falta fer un pas endavant a nivell mental per agafar experiència i saber estar a l'altura del que exigeix la nostra categoria. Contra l'Europa ho vam demostrar i, tot i que juguem contra un equip de Preferent, li tenim tot el respecte del món perquè nosaltres venim d'aquesta categoria. Anem eliminatòria a eliminatòria i si entrem a la fase final, benvinguda sigui!», reconeix el tècnic.

El Pardinyes torna a un estadi que li porta bons records. La temporada passada, un dia de Sant Jordi, les lleidatanes van certificar el seu ascens després de guanyar per 0-1 amb un gol al temps afegit. Una prova de la dificultat que té guanyar a Vilafranca, per això Javi Rubio es mostra molt prudent davant aquest enfrontament: «Sabem que és un equip que a casa no permet gairebé cap sorpresa. La clau és ser humils, jugar amb aquesta humilitat que ens ha caracteritzat durant la temporada. Si creiem que per venir de guanyar a l'Europa ho tindrem fàcil, estem molt equivocats. Si som humils i no baixem ni una dècima en la nostra intensitat, farem una bona feina diumenge».

 

Notícies relacionades

Comenta