Més notícies de Copa Catalunya

Comença la Copa Catalunya de futbol platja

Sis equips seran els participants del torneig en el qual poden aconseguir l'accés a la Copa d'Espanya

Xavier Garcia (Futfem.cat)

El cap de setmana anterior, del 6 al 8 de juliol, es va disputar l'europeu de futbol platja a Nazaré –Portugal- on la selecció espanyola va aconseguir la segona plaça, perdent a la final contra Rússia. El cap de setmana que ve, es jugarà el campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques, campionat per al qual la selecció catalana ja està gairebé llesta, ja que ja s'ha fet pública la llista de jugadores convocades.

I aquest cap de setmana, es juga a Torredembarra la Copa Catalunya entre 6 equips, procedents del futbol 11, del futbol sala i del futbol platja, formats per jugadores que juguen en les distintes disciplines o en més d'una. Els equips participants de futbol platja són el Roses Platja, el Platja Torredembarra i el Can Trias Platja; de futbol 11 els participants són el Terrassa i el Cerdanyola; i el futbol sala tindrà com a representant al CN Caldes.

La primera fase de competició està plantejada d'igual forma que en l'anterior europeu, dividits els sis equips en dos grups. Primer, dissabte cada equip jugarà contra els seus rivals de grup i finalment diumenge es jugaran semifinal i finals. El guanyador del grup A contra el segon del grup B i de tal manera amb l'altre encreuament. El guanyador d'ambdues semifinals passen a la gran final.

La competició comença dissabte a les 10 del matí en el cas del femení, ja que també hi ha competició masculina cadet i juvenil, i la final de diumenge es juga a les 12.00 hores. Els partits tindran una duració de tres parts de 12 minuts cadascuna.

El guanyador de la Copa obtindrà un lloc per participar a la Copa d'Espanya, que es jugarà el cap de setmana del 4 i 5 d'agost.

L'equip de referència per guanyar el títol és el Roses Platja que tot i que només té un any d'experiència, la temporada anterior ja va ser subcampió d'Espanya, aconseguint participar en l'Europeu, on va quedar sisè, fent història al futbol platja femení català. L'equip està format per grans jugadores, moltes d'elles convocades per la selecció catalana de futbol platja, jugadores de futbol 11 a preferent i segona sobretot.

Tot i això, té grans competidors, el Terrassa que no fa gaire que té femení ha guanyat la Lliga amb el seu primer equip a primera divisió catalana i l'any que ve competirà a preferent; el Cerdanyola ha estat cinquè a preferent aquesta temporada; el Caldes ha quedat segon a Divisió d'Honor de futbol sala, equivalent a preferent; i el Torredembarra i el Can Trias no competeixen de forma regular durant la temporada i és ara a l'estiu quan ho fan amb tornejos com aquest.

Torredembarra ja es prepara per acollir aquest gran esdeveniment a la Platja de la Paella, en la seva segona edició que s'espera que no sigui l'última gràcies a l'increment d'aficionats.

 

Notícies relacionades

Comenta