Més notícies de Copa Catalunya

Sota mínims

El Sant Pere es desplaça al camp del Sant Cugat amb el filial i només set jugadores del primer equip per una manca d'acord en l'horari del partit

Xavier Garcia (Futfem.cat)

La tercera ronda de la Copa Catalunya ha perillat fins a última hora al Jaume Tubau, però finalment Sant Pere i Sant Cugat calibraran les seves forces per estar als quarts de final. Malauradament, la prèvia de l'encontre està marcada per qüestions que van més enllà del merament futbolístic, donat que el partit ha estat ben a prop de no jugar-se perquè ambdós clubs no havien arribat a un acord per a una data alternativa.

La Federació Catalana de Futbol és la que estableix que només es pot jugar entre el dissabte tarda i el diumenge tarda, però a partir d'aquí els equips en qüestió poden consensuar un horari diferent de l'estipulat. Horari que ha de tenir el vistiplau final de la mateixa Federació. En aquest cas, l'encontre estava previst per dissabte a les 20.00 hores, però al Sant Pere no li anava bé perquè la major part de les seves jugadores treballen. És aquí on ha començat una negociació on Joan Pont, el tècnic del Sant Pere, ha denunciat «la manca de fair play» per part del seu rival: «S'han tancat en banda amb tot el que nosaltres hem proposat. Tenim jugadores que treballen, i havíem plantejat posposar-lo inclús a les 10 de la nit. Hem ofert totes les vies, però ens han dit que no».

L'entrenador gironí, a més, ha apuntat que el Sant Cugat «normalment juga els diumenges» els seus partits de Preferent, per la qual cosa «no entenc per quina raó han de jugar dissabte». Segons la versió visitant, dos han estat els principals arguments esgrimits pel conjunt santcugatenc per negar-se a canviar l'horari del matx. Primer, «ens han dit que no tenen jugadores diumenge». No obstant això, Joan Pont ha declarat que el seu equip «ha parlat amb una jugadora del Sant Cugat» i els ha confessat que es pensava que jugaven diumenge. «Fan pensar coses rares. Com pot ser que no ho puguem discutir?». El segon argument: «Ens diuen que, com el camp és municipal, l'Ajuntament tanca diumenge. Però això se sap que es pot parlar amb l'Ajuntament i arreglar-ho. A més, elles estan acostumades a jugar diumenge a la tarda. Aleshores sí que hi veiem mala fe».

Pel que fa al paper de la Federació, l'entrenador del Sant Pere ha destacat que «no s'ha involucrat» en la negociació: «Ens han dit que el club de casa té el poder de decidir quan es juga i ens ha transmès que ho decidíssim nosaltres. Llavors sents impotència». El tècnic considera que «hauríem de tenir força tots dos» i ha explicat un cas similar amb el seu equip com a protagonista, però amb un desenllaç diferent: «Quan estàvem a Preferent i jugàvem contra equips de major categoria, ens van demanar canviar l'hora en un partit contra l'AEM, i ho vam fer».

Malgrat tot, el combinat gironí ha decidit desplaçar-se al Jaume Tubau «per no donar la satisfacció de dir haver eliminat a un equip de Segona» i per «no espatllar la competició i no fer quedar malament al club». Això sí, viatjarà amb el filial, que l'endemà ha de disputar el seu darrer encontre de Lliga, i set jugadores del primer equip, la identitat de les quals no ha volgut especificar per «no donar pistes» al seu contrincant: «Almenys quedarem eliminades amb el cap ben alt i lluitant pel que s'havia de lluitar, no pas buscant excuses de mal pagador». De forma complementària, Joan Pont ha lamentat que no es mostri el «fair play» que el seu club sí que ha tingut altres vegades: «A nosaltres tots ens demanen favors i mirem que hi hagi fair play, però aquí no hi ha hagut manera».

Sigui com sigui, en el terreny purament futbolístic, el Sant Pere ve de superar el Júpiter en primera ronda per un còmode 0 a 4 i el Fontsanta-Fatjó en la segona tongada per 0 a 2. Per la seva banda, el Sant Cugat només ha disputat un encontre en primera ronda contra el Cornellà, a qui va derrotar per un ajustat 0 a 1. D'entrada, el conjunt visitant s'erigia com a favorit en el duel del Jaume Tubau per ser de superior categoria, però l'embolic per l'horari del partit ha fet minvar la relació de forces: «Realment canvia moltíssim, perquè les del filial tot just acaben de començar i juguen a Segona Catalana, on a més han quedat de les últimes». Tono Cadevall, per la banda del Sant Cugat, no ha volgut fer declaracions.

 

Notícies relacionades

Comenta