Quan assenyalar és massa fàcil

 

Aquesta setmana molts mitjans s'han fet ressò d'uns incidents succeïts al camp de futbol del Molí, a Lloret de Mar. Una denúncia pública de les jugadores de l'Atlètic Masnou a Facebook acusava l'equip de veterans del Lloret de fer-les fora del camp, juntament amb les jugadores del Lloretenc, a cop d'insults masclistes quan disputaven un partit de lliga. Futfem.cat no va voler publicar la notícia fins a parlar amb totes les parts implicades, ja que entenem que unes acusacions tan greus no poden ser publicades fins que no han quedat contrastades.

Un cop analitzats els fets i parlat amb representants dels tres clubs afectats, la polèmica va quedar tancada amb un comunicat del mateix Ajuntament de Lloret de Mar, signat també per l'equip de veterans del Lloret i pel Lloretenc. Al document, el Lloretenc reconeix que els insults no van arribar per part dels jugadors del Lloret, negant així la primera versió recollida al comunicat públic de l'Atlètic Masnou que mantenia que les seves futbolistes havien estat «expulsades del camp a base d'insults i vexacions masclistes per l'equip de veterans del Lloret».

Des de Futfem.cat no posem en qüestió que les jugadores fossin increpades i, òbviament, condemnem qualsevol comentari sexista que es pugui proferir cap a algú. Només faltaria! No creiem que Futfem.cat sigui sospitosa de ser masclista. El que també denunciem, però, és la utilització d'uns fets tan greus per acusar gratuïtament algú. No creiem que faci cap favor al futbol femení acusar injustament un col·lectiu per uns fets que no han comès i sotmetre'ls a l'acarnissament públic aprofitant que és un tema amb el qual la societat està extremadament sensibilitzada. Els qui van insultar les noies no van actuar bé, i s'ha de denunciar, però si algú pretén que Futfem.cat se sumi a una denúncia sense contrastar les fonts només pel simple fet que són dones i els acusats homes, està molt equivocat.

La notícia que vam publicar ha aixecat algunes crítiques i segur que aquest Editorial tampoc caurà bé en determinats sectors, però com a mitjà dedicat al futbol femení no caurem en la militància a l'hora d'informar. Condemnarem totes aquelles actituds condemnables i per això condemnem qualsevol insult masclista que es produeixi a un camp de futbol, així com també condemnem qualsevol atac injustificat i gratuït, i més per uns fets tan greus.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta