Tocar de peus a terra

 

La selecció espanyola absoluta disputa aquests dies la prestigiosa Copa Algarve, un torneig amb invitació que aplega seleccions de tots els països del món. Aquest és el primer any que Espanya hi participa i el seu brillant debut -invicte a les dues primeres jornades- ha fet esclatar d'optimisme l'entorn de 'la roja'. Les de Jorge Vilda van ser capaces de superar les vigents subcampiones del món i de guanyar un combinat tan potent com el noruec.

Ara mateix, i a falta de l'última jornada de la fase de grups, Espanya és la millor selecció, per davant del Canadà i de Suècia, però pensar que el combinat espanyol és un dels millors del món és agosarat. Primer, perquè aquesta Copa Algarve és més descafeïnada que als seus orígens, ja que no compta amb algunes de les seleccions més fortes del món. Els Estats Units, França o Alemanya, potències mundials del 'futfem' es troben disputant un altre torneig, la She Belives Cup, al país nord-americà.

Un altre dels aspectes que no s'estan tenint en compte en molts debats sobre la superioritat de la selecció espanyola és la forma física en què arriben rivals, o les absències que han mostrat al seu onze. Sense anar més lluny, l'últim rival de les de Vilda, Noruega, va jugar sense la seva màxima referència ofensiva, Ada Hegerberg i la Lliga ni tan sols ha començat encara al país nòrdic.

Espanya es troba en un gran estat de forma, això és indubtable. Dia a dia la selecció va fent petites passes i l'evolució en joc i en competitivitat és constant. Des que Jorge Vilda va agafar les regnes del combinat espanyol, després de la primera participació mundialista de l'absoluta, 'la roja' ha mostrat cada dia més ambició i ganes. El nivell de les futbolistes espanyoles va creixent i l'arribada de futbolistes estrangeres a la Lliga espanyola està contribuint a aquesta millora. La distància amb altres lligues europees, però, encara és abismal i queda molt a fer. El camí i és llarg i tocar de peus a necessari per no perdre de vista l'objectiu final. El repte de Jorge Vilda és mantenir la calma i no deixar-se portar per l'eufòria col·lectiva, però sense renunciar a ser ambiciós.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta