Jugar i entrenar, incompatible?

 

Si preguntem a qualsevol persona si ser jugadora i entrenadora és incompatible, tothom respondria immediatament que no. Bé, tothom menys les federacions que, malauradament, són les úniques amb potestat per establir la normativa que ha de regir aquest esport.

Segons la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), si jugues a Primera o Segona Divisió, no pots entrenar cap equip que competeixi a la Federació Catalana. És a dir, que és la mateixa Federació -la que hauria de promoure la formació i el futbol femení- la que prohibeix que aquestes jugadores entrenin un equip de futbol base.

I per què ho fa? Doncs perquè les considera 'professionals' i per aquesta condició, no permet que tinguin fitxa de jugadora amb la RFEF i d'entrenadora amb la FCF. De veritat algú creu que les jugadores de l'Europa, el Seagull o l'AEM són professionals? Tindran el màxim compromís cap als seus equips i es comportaran amb tota la professionalitat del món, però el futbol no és la seva activitat principal. No es pot regular tota una categoria sense tenir en compte la realitat d'aquesta.

La norma, encara vigent i que afecta un gran nombre de futbolistes catalanes, és del tot il·lògica i perjudica el futbol femení. Qui millor que una jugadora per formar les futures jugadores? Les federacions s'omplen la boca amb promeses buides de potenciar el futbol femení però, a l'hora de la veritat, tot són traves. Permetre les jugadores que així ho vulguin dirigir els seus equips és beneficiós per totes les parts. D'una banda, per a les mateixes jugadores, que tenen l'incentiu per voler formar-se i preparar-se per entrenar equips de futbol base i, per altra banda, per a les nenes que podrien entrenar a les ordres dels seus referents, tenint el millor mirall de futur treballant al seu costat dia a dia.

Així doncs, perquè les federacions no fan un pensament i modifiquen una norma injusta i que no beneficia ningú?

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta