La necessitat d'una reforma profunda

 

Enguany, la promoció d'ascens canvia de format. El nou sistema és més just amb els equips que competeixen en els grups més competitius, ja que elimina la plaça per al millor segon, que beneficiava justament el contrari, els grups amb equips no tan forts, com els canaris, com va passar l'any passat, per exemple.

Ara bé, la Federació Espanyola (RFEF) ha tornat a demostrar la seva capacitat de complicar les coses. Els responsables d'establir aquests criteris han determinat un sistema d'allò més complicat per a l'aficionat de carrer. Com només es classifiquen els primers de cada grup, el total d'equips és imparell (7) i a la RFEF ho ha solucionat amb un sorteig que repartirà en dos grups. El primer estarà format per quatre equips que disputaran una doble eliminatòria a partit d'anada i tornada -en la línia del sistema de la temporada passada-, mentre que el grup de tres equips, disputarà una lligueta de tots contra tots -també d'anada i tornada- on només el primer classificat aconseguirà l'ascens.

Més enllà de la complexitat de la solució, el canvi del format per a la promoció d'ascens deixa palès la necessitat d'una reforma més profunda en el si de les màximes categories femenines. Primera i Segona han canviat molt els darrers anys, el futbol femení està en creixement i les necessitats s'han d'anar adaptant als nous temps. Són molts els qui pensen que una Primera Divisió amb menys equips, a l'estil de la majoria de lligues europees, seria beneficiós per a la competició, amb calendaris que permetrien més espai per a la formació i la competició a les seleccions espanyola i catalana. Menys equips també implicaria duels més igualats que ajudarien a oferir un producte més atractiu per als patrocinadors. La Segona Divisió també necessita una profunda remodelació i des de la RFEF ja s'està estudiant com ajudar als equips que la conformen a ser més competitius.

La necessitat de reforma és indubtable. Ara bé, les solucions s'hauran de triar parlant amb totes les parts implicades, no en el si dels òrgans de direcció de la Federació Espanyola. És necessari engegar un fòrum de debat, obert a totes les parts implicades, per resoldre les problemàtiques i trobar la millor fórmula per a les competicions d'àmbit nacional.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta