La glòria és més a prop del que semblava

 

El Barça ha demostrat aquesta setmana que s'està fent feina a la Joan Gamper. I s'està fent bé. El primer any de professionalització del primer equip va venir acompanyat d'una temporada en blanc i alguns van començar a encendre les alarmes, però ningú recorda els inicis de Xavi Llorens a Can Barça? Aquell equip que va començar a dirigir pels volts del 2006 va baixar de categoria en la seva primera temporada al capdavant de l'equip. I ho va fer tot afirmant que en pocs anys es guanyaria la Lliga.

Doncs bé, d'això en fa 11 anys i 4 Lligues, 4 Copes de la Reina i 6 Copes Catalunya. Llorens fa temps que avisa que Europa és lluny, però que s'hi pot arribar d'aquí a tres o quatre anys. La seva trajectòria fa creure en les seves paraules i més si van acompanyades de l'espectacle que ofereixen les jugadores sobre la gespa. Dimecres l'equip va fer història classificant-se, per primera vegada, per a unes semifinals de la Champions. Una fita històrica compartida per més de 7 mil persones al Miniestadi. Europa és cada vegada més a prop. Això sí, Llorens no canvia el seu discurs. Continua amb el seu vestit de Ventafocs i repetint a cada roda de premsa que «es pot somniar, però amb els peus a terra».

Potser aquesta és la clau de l'èxit. Convèncer tothom que és possible, però que ja arribarà, alliberant de tota pressió les futbolistes i aconseguint els millors resultats de la història, quasi sense fer soroll. Llorens continua dient que l'objectiu és la Lliga i ben fet que fa. Les 'semis' de la Champions són un premi -i una realitat- però per prendre-li el títol a l'Atlético s'haurà de treballar de valent. Avui a l'equip li ha costat superar el Tacuense. Trobar la motivació per jugar a Europa no costa, però connectar un vestidor de nou amb la realitat al camp d'un nouvingut a la categoria... això ja costa més! Per tant, que no es desconnecti ningú, que la glòria és més a prop del que semblava, però s'hi ha d'arribar.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta