Un equip de rècord

 

El conjunt blaugrana ha fet història aquest cap de setmana, convertint-se en el primer equip de la lliga espanyola que disputa unes semifinals de la Champions. Una mostra del nivell que està assolint el Barça des que comencés la seva professionalització la temporada passada.

Aquest, però, no és l'únic rècord que ha assolit l'equip 'culer'. Les noies de Xavi Llorens també han aconseguit atreure més de 10 mil persones fins al Miniestadi. En concret, 10.352 espectadors que s'han convertit en la millor entrada històrica en un partit europeu a tot Espanya. Fins ara, aquest privilegi l'ostentava l'Athletic Club que, en el partit de setzens de final d'aquesta mateixa temporada contra el Fortuna Hjørring danès, va aplegar poc més de 9 mil persones. L'anterior rècord a Catalunya, el tenia el Barça, precisament contra el rival d'aquest cap de setmana, el Paris Saint-Germain, als quarts de final de la passada temporada (8.369 espectadors).

Més enllà de la dada i dels titulars que això pugui produir, la fita té una importància cabdal en el creixement del futbol femení. El gran repte que ha tingut sempre ha estat sortir del cercle habitual de pares, amics i jugadores d'altres equips, i obrir-se a un públic més general. El joc que desplega el Barça -lloat per tots els entrenadors, tant espanyols, com europeus, que han passat per Catalunya-, els fitxatges mediàtics que ha fet el club -Andressa Alves, Line Røddik, o el retorn de Vicky Losada, entre d'altres- i els resultats de l'equip, estan acompanyant per crear un clima immillorable. L'equip atreu cada dia més aficionats, no ens enganyem, la majoria atrets per un rival europeu de renom o per la promoció que es fa des del club o els mitjans, no pel seu compromís amb l'equip. Però no es pot menysprear aquest públic, tot el contrari. El Barça té l'obligació de respondre oferint un bon espectacle per enganxar aquests nous aficionats i fer créixer la seva massa social. Per això és tan important que es vagin repetint rècords com els de dissabte.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta