Tant trist, com habitual

 

Aquest dissabte, al Municipal Fontsanta-Fatjó es va viure una imatge tant trista, com habitual. Les jugadores de Javi Bascuñana s'enfrontaven al Sant Gabriel en partit corresponent a la segona ronda de la Copa Catalunya a partir de les vuit del vespre. Fins aquí tot correcte.

Els problemes van arribar quan les futbolistes d'un equip i altre havien de començar els exercissis d'escalfament previs al partit. En aquell moment, el terreny de joc estava ocupat amb un partit anterior, fet que va obligar les jugadores de Fontsanta i 'Santgra' a haver-se de desplaçar al parc que envolta el camp per poder realitzar l'escalfament.

El camp estava ocupat pel juvenil del conjunt cornellanenc, que disputava un partit intranscendent de Lliga, però, tot i així, tenien prioritat. El partit que havia de disputar el primer equip femení del Fontsanta era una eliminatòria de Copa Catalunya. Una competició oficial i amb un títol en joc, arguments que haurien de ser suficients per guanyar-se un espai digne on fer l'escalfament i preparar el partit amb garanties, però no va ser així.

 


Foto: Pedro Salado (Futfem.cat)

Malauradament, aquesta situació és molt habitual cada cap de setmana, no només al camp del Fontsanta-Fatjó, també en altres terrenys de joc d'aquesta i altres categories -sobretot femenines-, i que sovint és motiu de queixa de diferents entrenadors que reclamen poder treballar en millors condicions. Aquesta pràctica no només fa que les jugadores hagin d'escalfar en una situació que no és gens digne, també posa en perill la seva integritat, ja que el terreny pot ser irregular i no adaptat a la pràctica del futbol.

Una imatge trista, que encara és més freqüent durant la resta de l'any, ja que en aquests moments de la temporada són poques les competicions que continuen en marxa i la càrrega que pateixen tots els camps de futbol no és tan elevada com la que es viu durant la resta del curs.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta