La Copa dels despropòsits

 

Aquest any, la Copa de la Reina ha estat acompanyada per tot un seguit de despropòsits més propis d'un torneig de costellada, que d'una competició oficial. Bàsicament, per la falta de professionalitat amb què es va plantejar des de la Federació Espanyola, que no va realitzar el sorteig fins a última hora i que, a més, ha hagut de modificar el calendari inicial perquè no havia tingut en compte que les dates triades en primer lloc coincidien amb l'Europeu sub-19 i que, per tant, molts dels equips participants tenien futbolistes fora.

Aquest canvi de data ha provocat una reacció en cadena. D'una banda, ha fet que els equips hagin hagut d'afrontar la competició després de dues setmanes d'aturada, un fet que ha afectat sobre el ritme dels partits que s'han disputat. D'altra banda, s'ha hagut de tallar la competició -les semifinals i final seran d'aquí a dues setmanes- a causa del compromís que ja tenia adquirit la selecció absoluta per al pròxim cap de setmana, quan disputarà un amistós contra el Brasil.

Alguns també s'hauran preguntat per què aquesta competició no s'ha disputat a Las Rozas. L'únic que s'havia confirmat des de la Federació Espanyola era que aquest any la seu seria a Madrid -fa dos anys es va jugar a Melilla i fa tres a Ceuta- però l'escenari no ha estat l'habitual en aquestes ocasions i s'ha traslladat a Matapiñonera (San Sebastián de los Reyes). Quin és el motiu? Doncs que la selecció absoluta masculina es concentrava aquest cap de setmana a Las Rozas per preparar un amistós que disputaran a Múrcia el dimecres. Una altra mostra que deixa clara la poca previsió de l'ens federatiu, que ha actuat a corre-cuita i tapant els problemes que s'ha anat trobant fruit de la seva pròpia improvisació.

Una reacció en cadena que no fa més que visibilitzar la poca presència real que té el futbol femení dins la Federació Espanyola. No n'hi ha prou amb bones paraules, els fets han d'acompanyar i no preveure amb antelació i professionalitat una competició de la transcendència de la Copa de la Reina, amb el seu escenari, calendari i rivals, és un menyspreu cap a tots els equips que la disputen.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta