Calor asfixiant

 

La Copa de la Reina ha tingut un convidat no desitjat: la calor. Les futbolistes han hagut de jugar duels de màxima intensitat i transcendència, com són les semifinals i la final de la Copa de la Reina, sota una asfixiant calor. La Ciutat Esportiva de Las Rozas ha estat l'escenari dels partits i s'han viscut temperatures de gairebé 40 graus en horaris que no han ajudat a combatre millor la calor.

Davant les previsions d'aquesta onada de calor, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va demanar a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que canviés els horaris dels partits, considerant que les temperatures extremes previstes en aquelles franges horàries «poden ser nocives per a la salut de tots els qui participen de l'espectacle del futbol».

I és que els partits s'han jugat a hores del dia on la calor és més intensa, com les cinc de la tarda -en el cas de la semifinal del Barça-, o dos quarts d'onze, quan ha començat la final. La RFEF s'hauria de plantejar mesures per no posar en perill la salut de les futbolistes, obligades a jugar en unes dates, horaris i seus, on les temperatures són tan extremes. Una denúncia a la qual també se suma l'AFE: «Estem cansats que es posi per davant el negoci televisiu a la salut. Hi ha coses amb les quals no es pot jugar», afirmava el seu gerent, Xavi Oliva.

Com a contrapartida, el Comitè d'Àrbitres de la RFEF es va comprometre a realitzar una aturada a cada meitat, per hidratar-se i refrescar-se. Una pausa que Xavi Llorens ja va criticar en la prèvia de la semifinal contra el Valencia: «Les aturades per beure aigua estan bé als amistosos, però en una competició oficial queden una mica lletges».

Com a mesura per evitar les hores de temperatures més extremes, l'AFE ha traslladat una proposta: «Demanem que els partits del 15 de maig al 15 de setembre es disputin passada la mitja tarda», proposava Oliva. Veurem si la RFEF té en compte la mesura sol·licitada des de l'entitat que defensa els interessos dels jugadors i jugadores.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta