Primera aturada, de moltes!

 

Igual que va succeir la temporada passada, el calendari de Primera i Segona Divisió estan farcits d'aturades per seleccions. En total n'hi ha fins a set caps de setmana on la pilota deixarà de rodar a la lliga regular. Sorprèn, per exemple, que la primera d'aquestes aturades sigui tot just dues setmanes després de començar la competició.

Sovint s'intenta buscar el cantó positiu a aquestes aturades, per exemple, en cas de tenir alguna jugadora important lesionada. Però el cert és que a cap tècnic li agrada trencar d'aquesta manera la competició. Si arriben en una bona dinàmica, volen aprofitar-la per seguir jugant i sumant punts i, en cas de derrota, qualsevol entrenador afirmarà que vol jugar com més aviat millor per superar les males sensacions.

Sigui com sigui, el calendari serà un rival més a batre. Set setmanes que trasbalsaran les dinàmiques dels equips i que beneficiarà només a qui millor les sàpiga encarar. En el cas del Barça, el repte serà majúscul, ja que la majoria dels fitxatges internacionals també marxaran amb les seves respectives seleccions per concentracions per amistosos o fases classificatòries. Per exemple, en aquesta primera aturada del curs, Fran Sánchez es quedarà sense un bon grapat de futbolistes. A les vuit jugadores que marxaran a Calais amb la selecció espanyola se li sumen les d'altres blaugrana com més Lieke Martens (Països Baixos), Elise Bussaglia (França), Toni Duggan (Anglaterra) o Line Røddik (Dinamarca). L'equip haurà de continuar treballant amb la mirada posada en el duel de la tercera jornada contra la Real Sociedad i gestionar les rotacions de jugadores per no carregar-les de minuts i que això pugui notar-se al tram decisiu de la temporada.

Les aturades marcades pels compromisos de seleccions són necessàries per a garantir la bona preparació de les futbolistes amb els equips nacionals, però en una Lliga que vol ser professional, potser es podria trobar una fórmula amb interrupcions que no es facin notar tant. D'altra banda, hi ha una altra qüestió de la qual ningú sembla haver-se adonat, i és que el 90% dels clubs de Segona Divisió tenen cap internacional absoluta a les seves files. Tenint en compte que en aquesta categoria encara s'haurà de disputar la promoció d'ascens a Primera, sembla que els equips sortirien més beneficiats sense aquests entrebancs gairebé mensuals.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta