El futur més brillant

 

Tot i que la selecció absoluta encara es troba un esglaó per sota de les grans potències mundials, el futur del futbol espanyol i català és esperançador. Les seleccions inferiors brillen a totes les competicions arribant amb comoditat a totes les fases finals europees i mundials.

Una gran mostra d'aquest domini de la 'Rojita' el tenim en la sub-17 que aquests dies ha disputat a Bakú (Azerbaidjan) la primera fase classificatòria per a l'Europeu de l'any vinent. Espanya no ha tingut pietat dels seus rivals i ha completat l'eliminatòria amb un global de 27 gols anotats i només un encaixat en les tres jornades disputades.

Gran part de la 'culpa' dels èxits de la 'Rojita' tenen un nom propi: Claudia Pina. La davantera catalana és una de les 'perles' de la Masia i amb només 16 anys ha realitzat fins i tot la pretemporada amb el primer equip del Barça. En aquesta fase de classificació, Pina ha anotat un total d'11 gols en tres partits, 7 d'ells en el duel contra Montenegro.

Però el de Claudia Pina no és l'únic nom català que figura a la llista de Toña Is i que està fent possible els èxits de la sub-17 espanyol. Fins a sis jugadores catalanes han participat en aquest viatge i aportant, també, nombrosos gols al seu equip. Bruna Vilamala va completar un hat-trick contra Montenegro, un partit en el qual Ainhoa Marín va signar un doblet. Aquesta última també va anotar contra Azerbaidjan un dels gols de la victòria de la selecció espanyola.

Un futur il·lusionant el que espera a l'absoluta quan aquestes joves promeses agafin experiència i aconsegueixin un lloc entre les millors. Caldrà paciència i que els clubs treballin a consciència aquestes 'perles' perquè aconsegueixin brillar.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta