El 'virus FIFA' arriba al futbol femení

 

La creixent incorporació de futbolistes internacionals ha modificat l'escenari del Barça. Tot i que les futbolistes blaugrana fa temps que són protagonistes a les llistes d'Espanya, els fitxatges de jugadores estrangeres de màxim nivell dels últims mesos afecten les rutines fins ara habituals a la Joan Gamper. Aquesta setmana, en concret, Fran Sánchez està treballant amb només sis futbolistes del primer equip: Ruth, Unzué, Melanie i Andonova, i les porteres Ràfols i Andrea Giménez. Fabiana, Røddik, Vicky Losada i Torrejón també s'han quedat a Barcelona, en aquest cas, per problemes físics.

En l'últim partit de Lliga abans de l'aturada, el tècnic blaugrana va manifestar la seva «sorpresa» pel desequilibri entre futbolistes del Barça i de l'Atlético de Madrid, màxim rival pel títol i pròxim rival del Barça a la Lliga. A Sánchez li estranyaven absències d'habituals com Silvia Meseguer, Esther González o Corredera. Tot i que finalment, la terrassenca sí que ha entrat a la llista després d'una convocatòria molt accidentada que ha patit fins a quatre canvis d'última hora.

Les paraules de l'entrenador del Barça, recordant que les seves jugadores no van tenir descans quan es va demanar alguna excepció a la Federació Espanyola i posant el focus en Vilda van tenir molt ressò. Però és que Fran Sánchez pensa realmetn que el seleccionador espanyol té la voluntat de perjudicar el Barça en favor de l'Atlético? Aquelles declaracions et porten a pensar, directament en les manifestacions que sovint es fan des de les sales de premsa de conjunts masculins.

Una de les millors coses que té el futbol femení és que no té els vicis del futbol masculí. No contribuïm a contaminar un esport encara pur amb el pitjor que envolta a aquest esport. Si vols ser el millor de Catalunya, Espanya i Europa has de tenir les millors futbolistes i aquestes, inevitablement, estan cridades a defensar els seus països. L'excel·lència no admet la llagrimeta. Si fitxes internacionals, els èxodes formen part de la teva normalitat i no queda una altra que entomar la situació i treballar per treure el millor rendiment a la teva plantilla.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta