La planificació, una assignatura pendent

 

Una de les coses que cal millorar si es vol fer un pas endavant al futbol femení, és la planificació. Tothom coincidirà que sense això és gairebé impossible assolir resultats i en aquest món és un aspecte que sovint no està present.

Aquesta temporada hem vist una prova més de falta de planificació amb l'ascens precipitat del Tortosa-Ebre. El conjunt tarragoní va rebre la trucada de la Federació Catalana de Futbol (FCF) hores abans que la Preferent comencés a rodar. Una precipitació que va obligar l'equip de Jordi Balart a decidir si acceptaven la plaça en una tarda.

Malgrat la poca previsió, era una proposta massa atractiva i no volien deixar Tarragona sense representants a la categoria de bronze, així que van confirmar a la FCF que acceptaven la plaça. Tot i això, eren conscients que l'equip no havia tingut temps per planificar una temporada a Preferent. Jordi Balart reconeixia que l'equip va patir moltes baixes aquest estiu, quan es va fer efectiu el descens de categoria. Futbolistes que no van tornar al conjunt i sense les quals el Tortosa-Ebre ha hagut de fer front a la competició.

L'inici de curs no ha estat gens positiu i, a excepció de la victòria (3-4) al camp del Planadeu, les tarragonines han encaixat una mitjana de 9 gols per partit i són penúltimes a la classificació.

El Tortosa-Ebre no ha pogut planificar la temporada correctament perquè la notificació de la FCF es va fer només hores abans de començar la Lliga. Però és que l'organisme no va saber de la decisió de l'Atlètic Prat de retirar-se de la competició fins a l'últim moment perquè el conjunt pratenc va estirar al màxim els terminis mirant de solucionar els problemes interns que arrossegava.

Una vegada més, la falta de planificació acaba afectant la qualitat de la competició i al rendiment dels equips, però cal no oblidar que les responsabilitats són compartides. D'una banda, dels clubs, que han de vetllar per oferir un entorn competitiu i professional a les seves jugadores on se sentin còmodes, per tal d'evitar la fuita de jugadores que acaben desfent equips sencers.

Però d'altra banda, les jugadores també són responsables d'aquests problemes. Massa sovint els seus compromisos amb els seus clubs no són fermes i això impossibilita la confecció de les plantilles per parts dels responsables esportius. Així doncs, cal mirar-se al mirall, assumir la part de responsabilitat que toca i continua treballant per tal de garantir una bona planificació que comporti una millora en la competició i en les persones que formen part d'aquesta.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta