És una lluita de tots

 

El Dia Internacional contra la Violència envers les Dones és un bon moment per reflexionar sobre una de les grans xacra que arrossega la societat encara al segle XXI. Sens dubte, un dels aspectes que més permetrà avançar en aquest sentit és l'educació, la consciència que això és realment un problema i que pot afectar tothom. No és un problema d'unes poques dones, ni tan sols és un problema de les dones. És un problema de la societat i el futbol no n'és l'excepció.

En un món tradicionalment molt més vinculat als homes, les dones s'han fet pas amb molt esforç i sacrifici. Afortunadament, cada dia és més habitual veure nenes que trien aquest esport, dones a les banquetes, les graderies i a les zones de premsa. Però, tot i això, encara hi ha molts espais on les jugadores -fins i tot les de l'elit- són considerades dones abans que futbolistes. És el cas de Hope Solo, denunciant la grapejada que li va fer Joseph Blatter quan era president de la FIFA.

Aquest és només un exemple dels molts que es poden trobar passejant una estona per les xarxes socials o internet. I es tracta de futbolistes reconegudes a nivell mundial i que han fet carrera al futbol amb ingressos milionaris per joc i per patrocinis i publicitat. Una mostra més que aquesta és una lluita que afecta totes les dones per igual. No importa classe social, econòmica...

Fer un pas endavant i alçar la veu, com han fet jugadores com Solo, són el millor exemple, però la societat ha de fer el segon pas i ser igual de valenta i clara en la condemna d'aquests tipus d'actituds. Assenyalar els culpables i construir un futbol femení lliure de tot abús o masclisme és una lluita de tots.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta