Catalunya no falla

 

Aquest cap de setmana, Santa Perpètua de la Mogoda ha acollit la segona fase del Campionat d'Espanya. Un campionat que ha acabat amb final feliç per a Catalunya, que ha aconseguit classificar les seleccions sub-18 i sub-16 per a la fase final.

Un any més, les seleccions de base catalanes són entre les quatre millors de tot l'estat espanyol. Un premi que demostra la gran feina que es fa dia a dia a tots els clubs del territori català. La diferència respecte a moltes altres seleccions ha estat evident durant moltes fases, no només pel que fa al joc, sinó al nivell de serietat i professionalització que sempre ha caracteritzat Catalunya.

Els seleccionadors catalans són models d'actitud i comportament i sempre s'han mostrat exemplars a les diferents concentracions. Aquesta imatge es veu també reflectida en les jugadores convocades, que han de complir un codi intern amb unes normes de convivència estrictes. No s'hi val tot només per la qualitat futbolística.

El fruit de la bona feina realitzada a les seleccions i als clubs, ens premia any rere any amb jugadores de qualitat tècnica i humana que es colen cada temporada entre les millors. El nivell, però, va en augment, i cada curs costa més ser entre les quatre seleccions més competitives d'Espanya. I si no, que li preguntin a la sub-16 de Mireia Vera, que tot i haver-se classificat finalment, ha patit de valent. I és que Catalunya sub-16 accedeix a la fase final amb l'últim bitllet disponible, com a quarta classificada, després d'aconseguir dues victòries i dos empats.

En sub-18, la igualtat també ha estat màxima, com demostra el triple empat entre els primers classificats. Igual que Catalunya, Madrid i País Valencià han sumat els 12 punts en joc. El quart bitllet ha estat per a Balears, que ha aconseguit 9 punts i obté la classificació per tenir el millor goal-average que els seus quatre rivals amb els mateixos punts.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta