Que no s'esgoti la benzina

 

A mesura que s'acosta el final de temporada, el calendari agafa més emoció, però també s'estreny més. Òbviament, els equips que competeixen al més al nivell són els qui hauran d'afrontar una càrrega de partits més elevada. És el cas del Barça, que haurà d'afrontar un mes de març tant il·lusionant, com esgotador.

Un bon grapat de futbolistes internacionals hauran de sumar els compromisos amb les seves respectives seleccions amb el calendari ja atapeït del Barça, en un mes clau per al futur a la Champions i per al títol de Lliga.

En el cas de les futbolistes blaugrana convocades per Jorge Vilda -un total de 10- la participació d'Espanya a la Copa de Xipre implicarà la disputa de fins a quatre partits en els pròxims dies. Un cop acabat el torneig, però, les jugadores s'incorporaran de nou a la disciplina del Barça per afrontar quatre partits de Lliga, entre ells, el duel clau contra l'Atlético de Madrid. A més, Les dues darreres setmanes de març, l'equip afronta els quarts de final de la Champions contra l'Olimpyque Lyonnais.

La situació no és diferent per a la millor futbolista d'Europa. Lieke Martens participa amb els Països Baixos a la Copa Algarve, una competició que també l'obligarà a disputar quatre partits abans d'afrontar el complicadíssim calendari del Barça a la Lliga i a la Champions. En el cas de Toni Duggan, la seva convocatòria amb Anglaterra la portarà fins als Estats Units per participar en la SheBelieves Cup. Un total de tres partits contra les seleccions més potents del món (França, Alemanya i els Estats Units) amb una càrrega d'hores de vol que també se sumarà a les cames de la futbolista anglesa. A la seva tornada l'esperarà el duel vital per al títol de Lliga contra l'Atlético.

Amb aquesta gran càrrega de partits, amb els corresponents desplaçaments i concentracions, serà clau la dosificació de les jugadores a les seves selecciones, així com a les diferents competicions amb el Barça. El títol de Lliga i la continuïtat -o un bon paper- a la Champions contra el vigent campió estan en joc. Arriba un mes clau i cal estar preparades física i mentalment perquè pot ser un mes per a la glòria, o per enfonsar un conjunt construït per fer història.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta