Una líder dins i fora del camp

 

Així és Marta Cubí. Una lluitadora sorgida de les batalles de ser dona i futbolista. El seu caràcter guanyador es barreja amb la seva noblesa sobre la gespa, però sempre amb les idees clares i sense pèls a la llengua. «Si la Marta vol fer alguna cosa, ho farà», diu tothom que l'ha conegut. És una líder nata pel seu caràcter, però tan noble que no necessita el reconeixement dels altres per fer el que fa. La seva sorpresa en rebre el braçalet de capitana en l'últim partit que jugava amb l'Igualada ho resum a la perfecció.

És fàcil escriure sobre Marta Cubí. Tot el futbol català la coneix, la respecta i l'estima. Després de fer-se un nom a gairebé tots els clubs grans de Catalunya va decidir tornar als seus orígens. L'Igualada que la va veure fer les primeres passes al futbol és qui l'ha acompanyat els seus últims dies com a futbolista. Més de dues dècades vinculada al futbol han deixat molts companys de viatge, entrenadors, jugadores, amics... i tots coincideixen a assenyalar el seu esperit formatiu per sobre de tot. Gairebé abans de ser futbolista ja era entrenadora. Li agrada compartir els seus coneixements de futbol, ajudar tothom en allò que pot i aprendre tot el que li puguin ensenyar.

Catalunya perd una jugadora, però guanya una entrenadora amb autèntica vocació i amb la voluntat d'arribar lluny. Marta Cubí seguirà escrivint la història del futbol femení català, sense cap mena de dubte.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta