De nou, en blanc

 

El Barça ha tornat a deixar escapar la Lliga. Per tercer any consecutiu, les blaugrana no aixequen un trofeu que era l'objectiu prioritari del club. Un equip reforçat amb futbolistes internacionals i de renom que arribava per donar un plus de qualitat a la que ja era la millor plantilla de la categoria. Amb aquest nou bloc, el Barça havia de guanyar la Lliga sense dificultats, així com fer un pas més a Europa.

La realitat, però, és que tot i ser capaç de demostrar solidesa contra el millor equip del món a la Champions, el Barça no sap gestionar la realitat de casa seva. El més preocupant no és que el conjunt 'culer' compti amb el major pressupost de la categoria, ni que les seves futbolistes siguin molt superiors a nivell individual, ni tan sols que sigui el club que hagi fet més passes cap a la professionalització. El més preocupant és la quantitat d'oportunitats que ha desaprofitat l'equip de Fran Sánchez durant la temporada. Quan l'Atlético ha ensopegat, el Barça no ha estat a l'altura. No ha fet un cop sobre la taula, no ha marcat les diferències. Al Barça li falta caràcter, identitat i, sobretot, saber competir.

No haver guanyat la Lliga per tercer any consecutiu és un fracàs absolut i l'entitat blaugrana haurà d'analitzar amb profunditat els motius que l'han portat fins aquí sense deixar que el premi de consolació que pot ser la Copa de la Reina esvaeixi una crítica realista dels problemes que han existit i de les solucions que s'han de plantejar per seguir creixent.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta