Dignifiquem la Copa Catalunya

 

¿A qui l'importa realment la Copa Catalunya? Aquesta setmana, repassant les manifestacions dels entrenadors dels diferents equips que participen en aquesta competició es pot apreciar que la transcendència que cadascú li dóna a aquest trofeu és molt diferent. Per a molts equips de Segona suposa un entrebanc que arriba massa allunyat del final de temporada a la categoria de plata. Alguns conjunts de Preferent sembla que la competeixen només per inèrcia, mentre que els de Primera ni s'ho han plantejat encara, ja que no hauran de pensar en aquesta competició fins a l'agost.

La Copa Catalunya és per la majoria d'equips una mena de 'banc de proves' de diferents jugadores i l'oportunitat d'algunes futbolistes del filial de demostrar que mereixen un lloc al primer equip. I per als dos equips de Primera Divisió la cosa no pinta gaire diferent. Accedint directament a les semifinals de l'agost, els dos gegants del futbol català veuen en aquesta competició una bona forma de posar-se a punt el cap de setmana abans de començar la Lliga.

Sembla, doncs, que els únics que mostren una mica d'ambició són els equips de Primera Catalana que s'apunten a participar del campionat, tot i que en el cas d'alguns equips que han ascendit, la Copa és també una forma de conèixer els rivals que es trobaran a la nova categoria, més que una competició per si mateixa.

Arribats a final de temporada les forces ja no sobren. Cap equip és professional i els sacrificis comencen a pesar més, és cert, però si realment volem un campionat digne, l'hem de dignificar entre tots. A Futfem.cat hem apostat des del nostre naixement per la que considerem la màxima competició de casa nostra, amb un seguiment exhaustiu de cada partit i oferint tota la informació d'aquesta competició, però veient la transcendència que li acaben donant bona part dels equips sembla que alguna cosa trontolla.

La Copa Catalunya és el títol més important que s'atorga al nostre país i el sentit d'aquest campionat no hauria de ser el d'un 'banc de proves', ni el de premi per a algunes jugadores per la temporada realitzada, ni el d''últim test' de pretemporada. La Copa Catalunya no és un torneig de costellada, dignifiquem-la entre tots.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta