Orgull català fins a l'últim alè

 

Laura Ràfols s'acomiada del Barça de la millor manera possible, aixecant una copa i demostrant per què continua sent capitana tot i no disposar de minuts durant la temporada. El seu pes al vestidor és indubtable. Ha estat la millor amfitriona per a totes les nouvingudes a l'equip durant aquestes gairebé dues dècades lligada al Barça. A elles els ha ensenyat què és el Barça, com lluir amb honor la samarreta blaugrana, així com què és aquesta terra anomenada Catalunya. La seva fermesa defensant la senyera davant la petició del nou president de la Federació Espanyola de Futbol de retirar-la de la Copa és una mostra més de la seva estima per les dues samarretes que ha vestit amb orgull: la catalana i la blaugrana.

La portera vilafranquina va arribar al Barça quan només era una nena i al club 'culer' ha crescut com a portera i com a persona. Aquesta setmana s'acomiadava del seu club de tota la vida en una sala de premsa plena de gom a gom amb la seva família, les seves companyes i els que han estat els seus entrenadors durant aquests anys. Les llàgrimes desconsolades de la seva companya sota pals, Sandra Paños, són només una mostra més de l'empremta que ha deixat aquesta futbolista allà on s'ha posat els guants.

Repassar la seva carrera és recórrer la història del Barça. Amb Ràfols sota pals el Barça ha viscut els anys més foscos, amb un equip que acabava de descendir a Segona Divisió, però que amb Xavi Llorens a la banqueta va anar creixent de mica en mica. La vilafranquina sap el que ha costat arribar fins aquí, fins a tenir una secció professional i amb recursos, i sempre ha recordat a les noves generacions la sort que tenen de gaudir d'aquestes condicions que no van tenir les seves predecessores.

Ferma defensora del futbol femení, no ha estat estrany veure-la a tot tipus d'actes de promoció d'aquest esport i mai ha tingut un 'no' per atendre un mitjà de comunicació o per participar en qualsevol esdeveniment organitzat per algun club, envoltada de nenes que veuen en ella un referent a qui volen semblar-se.

No sabem què farà a partir d'ara, però el Barça fa bé conservant dins la seva estructura una professional de l'altura de Ràfols. Segur que podrà aportar moltíssim, no només des de la seva experiència com a futbolista, sinó com a la professional que és, titulada com a fisioterapeuta i entrenadora, i en costant formació per continuar superant-se.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta