Fets i no fotos

 

Als darrers mesos la Federació Espanyola (RFEF) ha anat publicitant el seu ferm compromís amb el futbol femení. El nou president de l'entitat ha repetit en nombroses ocasions que aquesta àrea és una de les seves prioritats i també són moltes les mostres de suport públic que ha tingut. Luis Rubiales ha vist des de la grada la final de la Copa de la Reina, la de l'Europeu sub-19 i la del Mundial sub-20.

No es pot amagar que la seva presència ajuda en la projecció dels equips i les competicions i atreu més atenció mediàtica. Les grans absències de mandataris com el president de la RFEF, del Govern o fins i tot de la reina en el cas de la copa que porta el seu nom, han estat durament criticades temporada rere temporada.

Ara que s'està acomplint una de les reivindicacions històriques sembla que anem en el bon camí, però el futbol femení no viu de fotografies i gestos de bona fe. Calen accions que demostrin clarament que el suport a aquest esport no és només un element més de propaganda per als seus interessos electorals.

Un any més, el calendari de Primera i Segona Divisió (els que depenen directament de la RFEF) s'han fet esperar fins a l'agost, perjudicant clarament la preparació dels clubs que no han conegut els rivals als quals s'hauran d'afrontar amb antelació suficient per planificar, per exemple, la preparació física i el moment del curs on hauran d'estar al seu pic màxim de rendiment.

D'altra banda, els horaris de la primera jornada tampoc s'han donat a conèixer amb marge per trobar alternatives viables per a tots els clubs. En el cas del Barça, per exemple, hauran de viatjar a Bilbao en autocar perquè no s'han trobat prou bitllets d'avió amb tan poca antelació. I estem parlant del club amb més pressupost de la categoria.

Els problemes, però, no s'acaben a Primera. Els equips de Segona Divisió han hagut de planificar una plantilla i una pretemporada sense saber del cert quins serien els seus objectius. La creació de la Primera Divisió B ha arribat envoltada d'interrogants: Quants equips pujaran? Quants equips descendiran? Quin serà el sistema d'ascens a Primera?

El malestar a la gran majoria de clubs ha estat evident i tot i que la Federació ha informat de les seves intencions en reunions amb alguns representants, la informació oficial no ha arribat als clubs implicats fins a aquesta mateixa setmana. Com se suposa que hem de veure equips competitius, reforçats i ambiciosos, si no poden ni tan sols saber quants equips ascendeixen i descendeixen? El futbol femení necessita més fets que fotografies en finals per seguir avançant. Treballar més als despatxos i menys a les llotges.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta