El llegat de Dani Rodrigo

 

El derbi lleidatà entre AEM i Pardinyes a la segona jornada de Lliga ha estat el millor escenari per retre homenatge a l'home que ha fet gran el futbol femení de la Terra Ferma: Dani Rodrigo. La seva sobtada mort a finals d'agost va deixar orfe tots els qui estimaven aquest esport. La profunda tristor és inevitable, però el seu llegat ens ha de fer aixecar-nos i trepitjar fort per seguir defensant allò que tant estimava: el futbol femení.

Ningú ha treballat tant per fer créixer el futbol femení com en Dani. Els menys experts en la matèria el recordaran com l'entrenador d'aquell infantil de l'AEM que va fer història conquerint una lliga masculina amb un equip femení. Per aquesta fita va rebre nombrosos premis i reconeixements i va voltar per tots els mitjans explicant les bondats del futbol femení.

La seva aportació més important, però, la va fer lluny dels focus, invertint hores i hores als despatxos o als gèlids camps lleidatans. Gràcies a ell, AEM i Pardinyes han posat els seus noms a la segona màxima categoria de futbol femení. Més estreta va ser la seva relació amb l'AEM, on juga la seva filla, Abril Rodrigo, una davantera amb molta pólvora.

Aquest diumenge, Abril ha acompanyat la seva mare en l'homenatge que AEM i Pardinyes han fet en record del seu pare abans del derbi. Un moment ideal per acomiadar una persona lluitadora, treballadora i que sempre t'atenia amb un somriure i paraules amables. Va morir amb 46 anys, per culpa d'un càncer detectat a l'abril. Encara li quedava molt a fer però, malgrat els molts plans trucats, el seu llegat perdurà per sempre.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta