Quan el futur és a casa

 

Aquest cap de setmana al Barça ha brillat amb una líder indiscutible dins el camp. Una líder que no té nom estranger i que no figura a les llistes de les millor remunerades. Una líder formada a casa, que s'ha impregnat de la 'filosofia Barça' des de petita i que ha crescut passant per totes les categories del club.

Estem parlant d'Aitana Bonmatí. Futbolista polivalent, amb molta maduresa tot i la seva edat i que dirigeix el joc de l'equip sense complexos. Xavi Llorens va veure el futur prometedor de la futbolista de Sant Pere de Ribes i li va donar l'oportunitat de fer el salt al primer equip. Dosificant les seves aparicions, s'ha anat fent a la categoria i el resultat només es pot qualificar d'exitós.

És innegable que el Barça està apostant decididament per la secció femenina i que ha invertit molts recursos a aconseguir formar una plantilla cada any més competitiva. El que no està tan clar és que tots els esforços estiguin anant en la bona direcció. El club s'ha reforçat amb molts noms internacionals i és cert que també compta amb futbolistes del filial dins la disciplina del primer equip, com Claudia Pina, Candela Andújar o Gemma Font, entre d'altres, però és evident que té un problema amb la seva base.

En les dues últimes temporades, fins a nou futbolistes del filial blaugrana han fet les maletes per provar sort a un equip de Primera Divisió. Segur que hi ha una gran dosi d'impaciència per voler debutar a Primera en molts casos, però tampoc es pot obviar que el rol del club en aquests casos.

Abans d'arribar a aquest punt de no retorn, el CLUB, en majúscules -entrenadors, preparadors físics, coordinadors, directors esportius...- ha de ser capaç de convèncer les jugadores que el plan que tenen és el millor, per elles i pel futur del club. Fer entendre les futbolistes i les seves famílies que la paciència donarà els seus fruits i que el salt al primer equip arribarà de forma natural.

El futur del Barça és a casa i les fuites de talent dels darrers anys fan saltar totes les alarmes. S'ha de reflexionar què s'està fent malament per redreçar el rumb com més aviat millor i posar fre a aquest degoteig de baixes.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta