Mesures reals

 

Aquesta setmana, Ainara Acevedo, Ylenia Sánchez i Mati Esteves eren protagonistes a les pàgines esportives, informatius radiofònics i a la televisió. La tripleta arbitral catalana es convertia en el primer conjunt arbitral íntegrament femení que xiulava un partit de Tercera Divisió masculina.

Una fita que s'anunciava com a exemple d'integració i progrés, però que es va acabar convertint en la confirmació que els valors més rancis de la societat encara són molt vigents en bona part del món futbolístic. Els crits masclistes a la graderia terrassenca de Ca n'Anglada en el Sant Cristóbal-Llagostera així ho demostren. No cal reproduir-los, però sí recordar que els clubs poden identificar fàcilment molts dels energúmens que van tacar un dia així. Hi ha vídeos on s'identifiquen clarament i prendre mesures contundents davant actituds tan lamentables seria l'única resposta possible davant la complicitat i impunitat amb què cada cap de setmana es passegen pels camps. El club terrassenc ha anunciat sancions, però el temps dirà si s'acaben aplicant mesures reals o tot queda en l'oblit quan el focus mediàtic els abandoni.

Estem envoltats de campanyes de joc net o de respecte, però a l'hora de la veritat, costa molt que algú prengui mesures exemplars. Sembla més fàcil criticar davant els micròfons, però mirem cap a una altra banda quan sentim algú insultar al nostre costat. La societat que deixem als nostres fills i filles no és només responsabilitat de les campanyes federatives. Clubs, entrenadors, aficionats, mitjans... tots hem d'anar en la mateixa línia.

Ainara Acevedo -àrbitra internacional- explicava en declaracions a la Federació Catalana que sentien «una gran responsabilitat» i que eren conscients que trencant barreres com aquesta poden ser «un referent per a les futures àrbitres dona». Si l'exemple que volem donar a totes les noies que volen fer carrera a l'arbitratge és que seran constantment insultades pel seu sexe, com a societat tenim molt a reflexionar.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta