Sense timoner

 

El Barça ha acabat guanyant l'Atlético de Madrid gràcies a un gol de Duggan al temps de descompte. L'eufòria ha envaït l'equip, que era conscient que havia patit en bona part del matx per controlar el partit. Una derrota contra el líder era deixar la Lliga pràcticament sentenciada a la jornada 9 -difícilment es podrien retallar 7 punts- per tant, la victòria té una importància cabdal. Ara bé, el triomf no pot, en cap cas, tapar les mancances de l'equip, que en són moltes.

Cal demanar responsabilitats al tècnic que ha mostrat, una vegada més, no tenir una idea clara de joc, o almenys no saber traslladar-la a l'equip. El Barça es mostra irreconeixible, a la deriva, des de fa massa temps. En moltes fases mostra no saber ben bé a què juga i quan els partits s'encallen, en comptes de créixer, s'arronsa. Avui l'equip ha estat, durant molts minuts, mercè d'un Atlético més intens i amb més recursos que fins i tot ha fet recular el grup al seu propi camp.

Per què? Doncs perquè no tenia, per exemple, Aitana al mig del camp. Sens dubte una jugadora que marca la diferència, que ordena el joc i fa jugar l'equip. Avui Fran ha optat per deixar-la a la banqueta, igual que a Alexia i el resultat ha estat desastrós. El més preocupant, però, és que sembla que la primera meitat ha satisfet el tècnic perquè no ha cregut oportú introduir cap canvi al descans.

Deu minuts més tard, Kenti Robles ha avançat l'Atlético i llavors sí, Fran Sánchez ha optat per fer entrar Aitana i Alexia. Calia esperar fins a tenir el marcador en contra? Amb les catalanes al camp, l'equip ha canviat com el dia i la nit. La pilota ha tornat a circular i les jugadores han crescut. Menys de deu minuts ha necessitat Aitana per fer el gol de l'empat i ja al temps afegit, després de molt insistir, ha arribat el gol del triomf, curiosament, també de les botes d'una jugadora que no ha sortit d'inici, Toni Duggan. L'anglesa també ha entrat al camp just després d'un gol, el d'Aitana.

A un entrenador de primer nivell se li ha de demanar que tingui una idea clara de joc, que la sàpiga traslladar a l'equip i que sàpiga llegir els partits. Fins al moment, Fran Sánchez ha demostrat moltes llacunes en els tres aspectes i si el seu resum del partit contra l'Atlético és que està molt satisfet amb l'equip, les sensacions no són bones. Sense un timoner de garanties, l'equip va a la deriva i la paciència de les jugadores i de l'afició, també.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta