Contradiccions

 

Ens encanta omplir estadis, demanar que obrin les portes al futbol femení als estadis, als clubs, als mitjans... Però hem de ser coherents. Es pot demanar les claus del Camp Nou però no omplir el Miniestadi, ni promocionar setmana a setmana el femení? Es pot demanar obrir el Wanda Metropolitano per un partit de Lliga, però no fer-ho quan aculls unes semifinals de Copa? Es pot reivindicar que mereixes millors condicions quan permets disputar un partit d'aquest nivell en una gespa en condicions lamentables? Es pot acceptar que la Federació canviï sobre la marxa les normes que regulen la competició?

Perquè això és exactament el que està passant aquesta temporada jornada a jornada. Els clubs no mostren un compromís ferm de promocionar els seus equips, el públic no respon omplint les ciutats esportives en jornades 'normals', la Federació Espanyola ha canviat els criteris de disputa de la Copa de la Reina amb la competició en marxa -canviant unes semifinals en camp neutral pel format que hem acabat veient- i l'Atlético ha triat el camp més petit i en pitjors condicions que tenia per acollir una semifinal de Copa de la Reina.

Un camp més gran perjudicava l'equip 'matalasser'? El club no ha volgut fer front a la despesa que suposa obrir una instal·lació tan gran? Sigui com sigui, la realitat és que quan la pilota estava a la teva taulada, no has fet un pas endavant. Com podem exigir res si quan tenim la clau, quan som amfitrions d'un compromís tan important com una semifinal de Copa, no estem a l'altura? Si no ens respectem a nosaltres mateixes, com a jugadores, com a clubs... com esperem que organismes superiors ho facin?

Sovint les crítiques no són benvingudes a l'entorn del futbol femení. Amb l'excusa que s'ha d'ajudar a fer que creixi, es confonen coses molt bàsiques i s'imposa l'autocensura. És un error perquè l'autocrítica és necessària per créixer. Si sabem què volem i com ho volem, construirem un futur amb arrels fortes, però si ens deixem portar per tòpics i missatges buits, existeix el risc d'acabar copiant tots els aspectes negatius que tan arrelats estan al futbol masculí. Som a temps de decidir quin model volem i de reivindicar-lo, per això és tan important no caure en contradiccions i ser coherent.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta