Llavors del futur

 

El planter de Catalunya continua donant motius de celebració. Les noves generacions pugen amb força i mostrant un talent treballat durant anys als planters dels clubs que cuiden el seu futbol base. Un gran exemple d'això l'hem viscut aquest cap de setmana amb debuts carregats de sentiments.

D'una banda, la jove Bruna Vilamala ha disputat els seus primers minuts a Primera Divisió amb el Barça en un partit on també ha debutat en Lliga Carla Armengol. Aquesta darrera, però, ja sabia el que era jugar amb el primer equip havent disputat 45 minuts en Champions contra el Minsk.

D'altra banda, també ha estat una jornada especial per a la jugadora de l'AEM Ona Baradad. La 'pichichi' del filial lleidatà s'ha estrenat a les ordres de Roger Lamesa en un partit on el resultat ha estat el menys important. I és que malgrat la derrota contra l'Athletic Club, la jove perla del planter de la Terra Ferma recordarà el seu debut en un dels camps més icònics del futbol femení com és Lezama.

Barça i AEM, dos clubs que han sembrat amb persistència les llavors del futur i que ara recullen els fruits de la feina ben feta. Les blaugrana, professionals oficialment des del 2015, pugen cada any un esgraó més al futbol femení català, espanyol i europeu. Cada vegada més estrelles volen vestir aquesta samarreta i amb la Lliga encarada i possibilitats de seguir avançant a la Champions, els èxits esportius seran una realitat. I tot això, amb un comandant que no oblida les seves arrels. Lluís Cortés és un dels 'responsables' de què les futbolistes catalanes siguin cada dia millors. Com a seleccionador català a les categories inferiors ha format jugadores com la mateixa Bruna Vilamala, a qui feia debutar a la màxima categoria aquest dissabte.

Al club de la Terra Ferma fa temps que les coses s'estan fent bé. Envoltats de bons entrenadors i de gent amb una visió de futur, l'AEM ha apostat pel futbol base i no ha oblidat mai que la formació ha de ser el pilar fonamental de l'entitat. I quan el teu principal objectiu és el d'ajudar a créixer, el de formar al camp i fora del camp, els resultats acaben arribant, per força. L'equip de Roger Lamesa viu aquesta temporada el somni de competir a la categoria de plata del futbol espanyol, de visitar camps històrics com els de Lezama i d'enfrontar-se a equips de Primera com Oviedo o Zaragoza. I en aquest somni no ha oblidat qui és, quina és la seva funció: la formació. El debut d'Ona és un premi sí, però no només per a la jugadora, també per al club que veu amb orgull com una de les seves 'filles' es fa gran.

Però la importància de cuidar el planter va més enllà dels èxits del propi club. I és que amb aquesta tasca constant que s'està fent des dels planters de Catalunya des de fa alguns anys el que s'està aconseguint és que les jugadores cada generació siguin millors. Cada any Catalunya té millors futbolistes i això és un premi per a tothom.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta