Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Paraula de capitana

 

En una època convulsa per a Catalunya, diversos esportistes del Barça han decidit alçar la veu. Gerard Piqué i Andrés Iniesta han demanat diàleg a través de les xarxes socials, mentre que el capità de l'equip d'handbol, Víctor Tomàs, i el jugador de bàsquet Pau Ribas s'han pronunciat a favor del referèndum i han criticat l'actuació policial de l'1-O.

El Barça femení ha tingut el seu altaveu en les paraules de la primera capitana, Laura Ràfols. La seva indignació ha pogut més que la cautela en un tema tan espinós i la de Vilafranca no es va poder contenir a través de Twitter: «Em vaig prometre que em mantindria al marge... Però és que ja no puc més, la ràbia em crema per dins i la impotència de veure el què està passant al segle XXI em supera. Ens omplim la boca de democràcia, estat de dret, llibertat d'expressió, dret a vot... entre mil altres drets que ahir, amb proporció o sense, se'ls van passar, com es diu a Catalunya 'pel folro'».

L'escrit destil·la franquesa i indignació. Laura sent la necessitat d'expressar al món la seva ràbia i impotència perquè, abans que futbolista del Barça, és persona i no pot evitar treure a la llum allò que sent. El seu tuit només ha tingut respostes d'ànim i aplaudiment per la seva valentia i coratge. Celebro que en aquests temps de crítica fàcil, en què Twitter està més donat a la desqualificació i a l'insult que als elogis, els seguidors hagin aplaudit les paraules de la capitana.

Segurament no tots els aficionats del Barça pensaran com ella, ni ta sols part de les seves pròpies companyes. No obstant això, el caràcter que ha mostrat la portera blaugrana, la seva implicació i inconformisme cap a un tema que troba injust i l'afecta força, les seves paraules rotundes, però plenes de sensibilitat em fan comprendre, un cop més, per què ha tornat a ser escollida com a capitana de l'equip. La de Laura Ràfols és una veu molt respectada al vestuari, estimada i admirada. El seu to amable i proper amaga una personalitat ferma que la converteixen en una autèntica líder, una funció que cada cop està adquirint un paper més rellevant al vestuari blaugrana.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta