Més notícies de Nacional

El Levante Las Planas perd tres punts per alineació indeguda

La Federació dóna la raó a la impugnació del Son Sardina però presentarà un recurs

Futfem.cat | Pedro Salado

El Levante Las Planas va tornar de Palma, el passat 19 octubre, amb els tres punts a la butxaca després de guanyar 1-2 al Son Sardina. L'entitat mallorquina, però, va impugnar el partit per alineació indeguda d'Ellen Ximel i la Federació ha castigat el club català amb la pèrdua del partit, per tres gols a zero, i una multa de 500 euros.

La lateral sueca del Levante Las Planas estava jugant, des de la primera jornada, amb fitxa del filial. Una condició no permesa per la Federació Espanyola si tenim en compte que la futbolista és major de 23 anys. El president de l'entitat planenca, Óscar Rescalvo, explica perquè no tenia fitxa amb el primer equip: "Ho vam fer per rapidesa, faltaven dos dies per començar la Lliga i les fitxes del filial són més fàcils de tramitar. A més, Ximel havia jugat al Bonaire, per tant, ja estava donada d'alta a la Federació i no s'havia de fer cap transfer".
Rescalvo, però, no amaga la seva responsabilitat: "Coneixíem la norma i assumim aquest error que ens costarà tres punts i una multa econòmica". El president del Levante considera aquesta normativa molt injusta però assegura que la compliran: "Estic en contra d'aquesta norma. Li veig lògica al futbol professional, on un Barça o un Madrid tenen un filial a Segona Divisió i no els hi ho permetin té sentit, però al futbol femení, que és aficionat...".

El Levante Las Planas té deu dies per presentar un recurs però Rescalvo no veu gaires opcions de què prosperi: "El posarem però tenim complicat guanyar-ho. La multa econòmica la trobo exagerada, intentarem rebaixar-la, el recurs anirà més en aquesta línia" i argumenta: "Creiem que no hem obrat de mala fe. Quan alinees una jugadora sancionada, per exemple, sí que ha que ser castigat perquè tu saps que ho està, però no és el nostre cas".

El club de Les Planes no haurà de patir per possibles noves impugnacions ja que, d'una banda, Ximel ja disposa de fitxa del primer equip, i de l'altra, els clubs als què ja s'ha enfrontat el Levante tenen només 48 hores des de la finalització del partit per fer-ho.

 

Notícies relacionades

Comenta