Més notícies de Nacional

Partit idoni per mirar amunt

L'Igualada rep un Espanyol B en molt bona situació i buscarà la victòria per acomodar-se a mitja taula

Pedro Salado (Futfem.cat)

El rendiment de les de l'Anoia a Les Comes aquesta temporada està sent més que positiu, on només ha perdut dos dels set partits disputats allà i on ha plantat cara a rivals de la part alta de la taula. Aquest diumenge rep un altre equip de primer nivell, l'Espanyol B, que ja és sisè a la classificació i que, jornada rere jornada, es va consolidant com un dels equips més perillosos de la categoria de plata. Un duel entre dos conjunts amb necessitats de punts: les locals per poder mirar amb més distància la barrera del descens i d'aquesta manera afrontar la segona volta amb més calma, i el filial 'perico' per seguir escalant a les primeres posicions.

L'entrenador del conjunt local, Jordi Torres, s'ha mostrat molt conscient dels perills que els presentarà un equip «jove i tècnic» com és l'Espanyol B: «Hem analitzat els punts forts i febles que tenen i sabem que els agrada molt tenir la pilota, i que tenen jugadores de molta qualitat per tenir la possessió a favor. Per tant, haurem de treballar molt per intentar tenir-la nosaltres, i d'aquesta manera aconseguir el domini del partit». El tècnic igualadí també ha volgut destacar la importància de jugar a Les Comes, tant per la bona dinàmica del seu conjunt a casa com pels resultats del filial 'perico' lluny de la Dani Jarque: «Hem vist que elles quan juguen com a visitant són més febles, i tot i que no serà decisiu, són factors que es tenen en compte a l'hora de preparar un partit». Qui també ha volgut fer èmfasi en la importància de controlar la possessió ha estat Kennet Sánchez, entrenador de l'equip blanc-i-blau: «El nostre punt fort és tenir la pilota, intentarem fer un joc posicional i enterrar al rival al seu camp». Sánchez també s'ha mostrat molt conscient de les dificultats que l'Igualada presentarà a les seves noies: «Crec que el principal perill que tenen són jugadores molt ràpides per banda, i aquesta setmana estem treballant per intentar neutralitzar-ho a través de la pressió i de la possessió».

Tot i la diferència entre els dos equips a la classificació, Kennet Sánchez no es fia de l'Igualada, qui ha plantat cara a tots els equips contra els quals ha jugat: «Encara que estiguin per sota nostre a la taula, tots els seus resultats són molt ajustats. Aquesta és una Lliga molt igualada, no et pots fiar de ningú». «No per estar per sota nostre pensem que sigui un partit plàcid, tot al contrari», afegeix el tècnic. Per la seva banda, Jordi Torres es mostra del tot optimista de cara a aconseguir la victòria, tot i la bona situació del seu rival: «Tenim molt bons resultats jugant a casa i molta confiança de cara a diumenge. És un matx perfecte per seguir mirant amunt a la taula i col·locar-nos a la zona còmoda». «Contra els equips que estan per sobre nostre és quan acostumem a fer més bons resultats i això encara ens fa tenir més bones sensacions de cara al partit», conclou Torres.

El tècnic de l'Anoia afirma que el seu equip necessita la victòria «sí o sí» aquest diumenge, tot i que també apunta la necessitat de punts del conjunt rival, cadascun per a un objectiu diferent: «Elles vindran a buscar la victòria per seguir enganxades a la part alta, i nosaltres també la necessitem per deixar de pensar en el descens definitivament. Per a nosaltres són primordials». «Sortirem a guanyar el partit i, per tant, ho farem amb un plantejament del tot ofensiu, però l'Espanyol B també és un equip molt atrevit en atac. Crec que el partit es decidirà a favor del qui aconsegueixi tenir la possessió de la pilota», afegeix el tècnic. Per la seva banda, l'equip blanc-i-blau també afronta el duel d'aquesta jornada amb màxima confiança de cara a endur-se'n la victòria, tal com explica Sánchez: «La situació de l'equip és bona i això es nota molt amb la motivació de les jugadores. Es prenen els partits molt seriosament i això es nota al camp».

Les locals arriben al matx amb l'única baixa de Pili Puig, lesionada de llarga durada del genoll, mentre que el filial 'perico' haurà de fer-ho sense Clàudia Dagà, per lesió, ni Mireia Gironès, per motius mèdics.

 

Notícies relacionades

Comenta