Més notícies de Nacional

Xavi Barreda i el fi d'una era

El tècnic del Pallejà s'acomiada del club després de 9 temporades a càrrec del primer equip

Pedro Salado (Futfem.cat)

Els inicis del conjunt del Baix Llobregat van ser com els de la majoria d'equips femenins, amb un grup de noies o dones, fins i tot mares en aquells moments, que venien d'arreu del territori buscant un equip amb el qual poder jugar. El Pallejà va tenir l'oportunitat de reunir les suficients jugadores per formar l'equip i així ho van fer.

Aleshores, el club va oferir-li a Barreda la possibilitat de donar un cop de mà en aquest projecte que s'estava formant. El tècnic venia d'una lesió greu que havia patit com a jugador i va acceptar l'oferta però, per qüestions personals, va acabar fent-se càrrec com a entrenador: «Comences per donar un cop de mà i a poc a poc et va agradant. És una cosa que t'omple i amb el que et sents realitzat» admet Barreda que ara amb perspectiva mira enrere i s'adona de l'evolució del primer equip: «L'objectiu o la manera de veure el futbol amb elles ha anat canviant. Al principi és més de formació, de donar una empenta al futbol femení. I de mica en mica es va anar convertint en una realitat. Quan l'equip aconsegueix l'ascens a Preferent, veus que la cosa va de debò i ho vam acabar reafirmant amb l'ascens a Segona». El tècnic fa balanç: «Ha sigut complicat, però crec que hi ha molta feina darrere, no només per part meva. Crec que ens hem de premiar per on ha arribat aquest equip, amb tota la gent que m'ha ajudat com a staff i moltes jugadores que han format part d'aquest equip del Pallejà» explica amb orgull.

Però ha arribat el moment de canviar d'aires pel tècnic que juntament amb la seva parella, Carla Farré, del primer equip, marxa a Austràlia. Principalment per «estudiar l'idioma però també per viatjar, conèixer una nova cultura i un altre tipus de futbol». De moment només com a jugadors, però hi cap la possibilitat que l'entrenador també pugui formar part del cos tècnic.

Abans de marxar, ha parlat amb la junta sobre qui podia ser el seu possible substitut i tots ho han tingut força clar. Han pensat en Òscar Cobacho per la temporada següent. Barreda creu que seria el reemplaçament perfecte: «És la persona ideal per agafar aquest equip, és de la casa, va començar fa uns anys dins el futbol femení amb nosaltres i va marxar per créixer. Crec que aquests anys d'experiència l'han fet créixer molt com a entrenador i sobretot en aquests dos darrers anys que ha estat dins d'un gran club de Catalunya com és l'Espanyol» elogia al seu company.

Passi el que passi aquesta darrera jornada, tant si el Pallejà aconsegueix la permanència, com si descendeix, Barreda haurà marcat una era inoblidable al Pallejà i al futbol femení català.

 

Notícies relacionades

Comenta