Més notícies de Nacional

El Seagull perd un altre referent

Després de la baixa de Sara Serna, Carla Morera també haurà de passar per quiròfan a causa d'una ruptura de menisc que la deixarà fora de competició el tram final de Lliga

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Les 'gavines' de Badalona estan vivint una situació contraposada. Per una part, estan obtenint uns grans resultats i són segones a la classificació, a només 1 punt del Collerense que és primer de Lliga, fet que encara deixa vives les aspiracions de l'equip badaloní de jugar, per tercer any consecutiu, la promoció d'ascens a Primera.

Però per contra, estan patint baixes molt importants i de llarga durada, si no definitives, per a aquesta temporada. Per una part, la marxa de Sara Navarro a la Fundación Albacete de Primera Divisió; de l'altra, la lenta però segura recuperació de Leticia Viñole; a més de la recaiguda de Sara Serna; i ara, un altre de «les referents de l'equip», segons Jordi Ferrón, Carla Morera pateix una ruptura de menisc i també haurà de ser intervinguda.

La jugadora del Seagull va haver d'abandonar el camp fa dues jornades, contra el filial blaugrana, després de sentir «una punxada» al genoll a partir d'una frenada: «Vaig ser jo sola, simplement estava defensant, vaig frenar de cop per fer un canvi de direcció i vaig notar com una punxada, a partir d'aquí em va començar a fer més mal i no vaig poder continuar, vaig haver de demanar el canvi», explica Carla Morera sobre com es va produir la lesió.

En un primer moment no se li va poder fer una exploració en condicions perquè tenia tota la zona adolorida i no es podia focalitzar el diagnòstic previ en un punt concret. Va haver d'esperar un parell de dies per visitar al fisioterapeuta qui ja va sospitar d'alguna alteració al menisc. Va ser el moment en què va acudir a la mútua i, en un primer moment, les notícies semblaven bones: «El metge em va fer una primera inspecció i em va dir que no li semblava que hi hagués res trencat», relata Morera que després va rebre el colpidor diagnòstic: «Clar, quan em van arribar els resultats de la ressonància que deien que tenia el menisc trencat, va ser un cop una mica dur, però després d'això et mentalitzes. "Hauré de passar per quiròfan, hauré de fer una bona rehabilitació i m'hauré de posar les piles" i ja està, a partir d'aquí arribar en les millors condicions possibles a l'operació perquè la recuperació sigui més ràpida», manifesta motivada la jugadora del Seagull.

 


Foto: Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Morera, a la que l'espera un període mínim de 3 mesos de recuperació abans de tornar als terrenys de joc, és conscient que arribaria molt justa a la hipotètica fase de promoció d'ascens a Primera: «Em fa molta ràbia perquè és el tram final, el que decidirà si obtenim la plaça pel play-off o no, i personalment estava sent una molt bona temporada, tant pels resultats, com pel grup, el vestuari. Sento impotència, és l'únic que puc dir» conclou resignada Morera que estava signant una gran temporada.

Jordi Ferrón, el seu entrenador, es lamenta del gran preu que han de pagar, tan ella com l'equip: «És un cop dur, el pitjor per un entrenador no és perdre partits o campionats, el pitjor és perdre jugadores per lesió» confessa el tècnic de les 'gavines', que fa balanç de les baixes que està patint l'equip: «Aquest any hem tingut una altra vegada la lesió de Sara Serna, i ara la de Carla, més la recuperació de Leti. Per un entrenador és difícil veure com jugadores amb les quals convius dia a dia es lesionen i no poden participar el que a elles els agradaria, perquè al final són jugadores amateurs que si vénen a jugar a futbol, és perquè els agrada i per una lesió així deixen de fer el que més els agrada».

El tècnic també reconeix la gran pèrdua per l'equip que és la de Carla Morera: «Aquest any, segurament estava sent la millor jugadora de l'equip, és una jugadora que no deixa de créixer futbolísticament, té una intensitat defensiva molt gran, té molta gana de fer coses importants, no deixa d'intentar aprendre, molt disciplinada» la descriu Ferrón que no en té prou: «És una jugadora que juga en posicions davanteres i no para de treballar per l'equip a l'hora de recuperar, a més, ofensivament estava millorant molt, amb més desbordament, associant-se, arribant a porteria, finalitzant» l'elogia, assegurant que juntament amb la baixa de Serna: «Marxen dues de les referents de l'equip a escala ofensiva».

Aquesta situació el convida a buscar reemplaçaments, primer a casa, però fora també: «En principi pensem en tirar de l'equip que tenim, amb l'ajuda del filial o el juvenil, però si ens apareix alguna cosa, ha de ser una jugadora que ens pugui aportar, que pugui ser millor del que tenim que no és fàcil i hem d'intentar trobar jugadores d'una altra categoria». El tècnic no pot trobar reemplaçaments a Segona Divisió, fet que propiciaria buscar a Preferent o inclús Primera Catalana o en categoria juvenil: «No hi crec gaire en les categories, pots trobar jugadores interessants en totes elles», així que el principal problema és el de trobar a algú que vulgui abandonar el seu actual equip per aquesta gran oportunitat: «Truques a portes i ets el Seagull, un equip que porta dos anys consecutius fent play-off i la idea és intentar aquest any tornar-ho a fer, però no és fàcil que una jugadora a mitjans de temporada abandoni el seu equip per fitxar per un altre, encara que sigui per lluitar a dalt a Segona», raona Ferrón que veu aquesta actitud més pròpia del futbol femení i que vincula també amb la situació econòmica: «No podem oferir res i no és fàcil portar gent cap aquí sense oferir res», la dura realitat de Segona sobrevola sobre el Seagull.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta