Més notícies de Nacional

El punt d'inflexió perfecte

El filial de l'Espanyol guanya per 5-0 el Collerense en un partit somniat i suma els primers punts de la segona volta

Tomás Rubia

L'Espanyol B no ha sigut gaire regular en la seva primera volta i els resultats obtinguts no havien sigut els esperats. Abans del partit, Álex Moreno, el tècnic del conjunt blanc-i-blau, excusava aquesta situació per culpa de la «joventut de les jugadores i petits detalls» que els havien fet decantar la balança en contra. En aquest inici de segona volta, l'objectiu era clar, «revertir la situació i fer un pas endavant». I no ho podria haver fet millor, el filial blanc-i-blau ha golejat ni més ni menys que el Collerense, un dels equips en la lluita per l'ascens, per un contundent 5 a 0.

«Hem fet un gran partit, tant a escala individual com a col·lectiu, crec que hem controlat molt bé tots els moments del joc i ha estat un partit molt complet, segurament dels més complets de la temporada» assegura Moreno, que no podia arribar a imaginar-se el bon rendiment que trauria el seu equip davant el Collerense que amb un plantejament adequat podia fer-los molt mal. No ha estat així i el tècnic qualifica el matx com «un partit de 10» i descriu: «Hem aconseguit treure la pilota des del darrere, el Collerense ens ha intentat buscar una pressió alta, però sortíem molt fàcilment trencant línies amb un joc més vertical, que no pas l'horitzontal que estem acostumats perquè veiem que ens faríem més metres».

«Gràcies a això, atacàvem molt bé els espais entre les seves línies i darrere de les seves línies. Les ocasions s'anaven succeint, sí que és veritat que la Cata ha fet un molt bon partit, tot i que un 5-0 sembli un resultat inflat, la portera ha evitat que fos molt més ampli» admet Moreno que no deixa d'alabar tots els conceptes del joc portats a terme pel seu equip: «Defensivament no hem tingut cap concessió, les transicions, la pressió després de pèrdua molt bé, les transicions ofensives molt bé també i sobretot a pilota aturada que era on sempre ens perjudicava, crec que avui ha estat un dia on ens hem fet grans, ens hem fet poderosos, hem guanyat totes les pilotes aèries, totes les segones jugades, totes les pilotes penjades».

La satisfacció de Moreno és total: «Un partit de 10, d'aquells que penses: si pogués descriure com m'agradaria que fos un partit abans que comencés, sense dubte seria un idèntic al que hem jugat avui» confessa orgullós. Els gols han estat força repartits en jugadores i minuts, el primer el fa Yaiza al 32, seguidament Emma al 45, ja a la segona meitat Llopis fa el tercer al 55, torna a repetir Yaiza al 65 i per acabar Ari Sánchez anota el cinquè al 72: «Casi tots han sigut fruit de tenir la pilota controlada amb atacs molt verticals, superant molt la pressió i al final acabant atacants els espais en jugada col·lectiva» dibuixa l'entrenador de l'Espanyol B.

 

Notícies relacionades

Comenta