Més notícies de Nacional

'Nany' Haces, experta en retorns

La jugadora de l'Europa es reincorpora a l'equip després de la seva cinquena intervenció de genoll

Pedro Salado (Futfem.cat)

Veterana: «Que ha desenvolupat molt de temps en una professió o té experiència en una activitat», així és com la RAE defineix aquest terme que descriu perfectament 'Nany' Haces. La central de l'Europa, amb 33 anys, porta 20 anys jugant a futbol, però a més també té molta experiència en les lesions de genoll, ja que ha hagut de patir-les fins a cinc vegades durant la seva carrera.

El passat cap de setmana, la jugadora escapulada va poder debutar a la competició contra el filial de l'Espanyol. Va completar els últims 15 minuts de partit, on el resultat no acompanyava, cosa que la jugadora veu com un gran gest del seu entrenador: «Lo de diumenge crec que és un gest d'afecte del Toni perquè crec que va ser un canvi a nivell més personal, que no tècnic, perquè òbviament un canvi de central perdent contra l'Espanyol no era per resoldre el partit i tot i això, l'equip va tenir el detall de deixar-me llençar el penal» relata.

Haces ha vist retornat tot el suport que ha donat a l'equip des de la lesió: «Ella va començar la pretemporada sense nosaltres, va anar apareixent a tots els entrenaments, intentant fer costat sempre des de fora. La veritat que és una persona extraordinària perquè ho ha portat amb molta positivitat, molt d'optimisme i ha estat ajudant-nos sempre des de la grada com ha pogut i és un encant de noia i de companya que suma molt amb l'alegria que sempre transmet», l'elogia Toni Camacho.

El seu entrenador, tot i que ja no va poder comptar amb ella quan va arribar a l'Europa, espera poder fer-ho ara per tot el que aporta a l'equip: «Al terreny de joc és una entrenadora més, amb la demarcació de central té molt bona sortida de pilota, sang freda, tranquil·litat, sabent prendre decisions i amb molt bona finalització que és molt positiu ofensivament. Dins del vestidor, amb el poc temps que porta a l'Europa, no és capitana però pràcticament ho és, i jo estic encantat que pugui estar amb nosaltres i pugui sumar. Queden cinc partits i intentarem comptar amb ella el màxim possible i si no ja és un pas endavant que hagi pogut superar una lesió d'aquestes característiques, la forma en què ho ha portat, és un exemple per tots».

La jugadora de Palma es va lesionar al final de la temporada passada, va ser intervinguda a l'agost i s'ha recuperat en un temps rècord: «Portava des d'abril de l'any passat lesionada, em vaig fer mal en un entrenament abans de l'última jornada, i des d'aleshores he estat aturada. Al final em van haver d'intervenir a l'agost i ha anat tot rodat perquè és la meva cinquena operació de genoll, porto quatre a l'altra cama i és la primera vegada que em lesiono la cama bona, la dreta, però aquesta vegada ha anat tot molt bé, no he tingut dolors, als quatre mesos ja em van deixar posar-me a entrenar» narra Haces.

La futbolista reconeix que per aconseguir aquesta bona recuperació s'ha hagut de sacrificar: «De maig a agost són tres mesos al gimnàs sense parar per enfortir la cama el màxim possible i afrontar l'operació. Després, la mateixa setmana de l'operació ja estava al camp perquè sóc molt friqui i quan vaig poder ja em vaig incorporar amb l'estoreta a l'equip per no desconnectar tant i perdre el ritme», explica.

La central de l'Europa es defineix a ella mateixa com una veterana: «Tant per edat com per experiència de lesions de genoll sóc una veterana, però cada operació t'agafa en un moment diferent, aquesta vegada m'agafa amb una edat en la qual no tinc pressa per tornar, suposo que això et fa treballar millor i amb més calma» reconeix Haces. Tot i això, confessa que havia arribat a pensar a deixar-ho: «Em plantejava retirar-me, però quan et lesiones sempre t'entren ganes de jugar un any més, per no acabar la carrera així, porto jugant des dels 13 anys i per ganes no és, però sí notes que per més preparada que estiguis als entrenaments i físicament, la sensació de trepitjar la gespa i les situacions que no controles als partits, notes que psicològicament cal seguir treballant». De moment té encara cinc jornades de Lliga per anar entrant progressivament si Camacho ho considera, i després té la Copa Catalunya, per la qual ja treballa per estar el màxim de preparada possible.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta