Més notícies de Nacional

El Pardinyes perd els punts davant el Collerense per alineació indeguda

El conjunt balear va impugnar el partit i la sentència del Comitè de Competició ha donat la raó a les illenques

Xavier Garcia (Futfem.cat)

El Pardinyes iniciarà la pròxima jornada de Lliga amb 3 punts menys al seu caseller, un triomf que marxa al còmput del Collerense. L'origen d'aquesta circumstància es forja a partir d'una alineació indeguda per part del conjunt lleidatà que va ser denunciada per les mallorquines, i que el Comitè de Competició ha resolt aquesta setmana a favor seu.

El passat 3 de març, ambdós conjunts es van enfrontar al Municipal de Pardinyes amb victòria a favor de les locals per 3 gols a 2, i amb la lleidatana Gemma Casanova, jugadora del filial, com a origen d'aquesta alineació indeguda. Perquè els aficionats entenguin aquesta raó han de cercar una norma concreta federativa on trobem la resposta: els clubs tenen fins al 31 de gener per inscriure jugadores a la Federació Espanyola (RFEF). La inscripció de Casanova es va efectuar al mes de febrer en un greu error que ha costat els 3 punts d'una important victòria contra un dels conjunts més forts del grup com és l'equip balear.

«El recurs del Collerense ens va sorprendre i és un error que assumeixo personalment. Al primer equip teníem un parell de lesions de llarga durada i les inscripcions a Segona finalitzen el 31 de gener. Tot i això, li vam fer fitxa a una jugadora nova que també l'havíem inscrit al filial quan no vaig llegir la lletra petita en què les jugadores del B també s'han d'inscriure en el primer equip dins els terminis. És un error que assumeixo i comporta la pèrdua dels 3 punts», transmet el coordinador del Pardinyes, Javi Rubio, completament enfonsat.

Però, com es va assabentar el Collerense d'aquesta infracció, quan és impossible que els equips rivals puguin saber la data d'inscripció d'una jugadora de qualsevol equip que no sigui el seu? «En una conversa informal entre el nostre entrenador i Biel Pons [míster Collerense], tot just abans del partit, li vam comentar que havíem reforçat l'equip 15 dies abans a causa de les lesions», rememora Rubio. En aquell instant, i arran de la derrota, el Collerense va començar a moure cel i terra per presentar recurs i impugnar el partit. Tot i desconèixer quina jugadora era, les balears van presentar tres noms a l'atzar, expliquen des de Lleida i la van encertar. Uns dies abans, però, el Comitè de Competició, i segons recull el Diari de Mallorca, va denegar en primera instància la sol·licitud balear perquè no s'especificava cap jugadora en concret sinó una presumpta sospita.

«L'error és meu però el vaig fer sense mala fe. Assumeixo la meva derrota personal. Em queda el consol que no són tres punts que ens condicioni però personalment sí m'afecta molt. Tinc pensat fer-me càrrec de l'import de la multa i, segurament, presentaré la meva dimissió. Demano disculpes als equips que hi pugui haver afectat», conclou. Arran d'aquesta denúncia, el Pardinyes es plantejarà si recorrerà a la sanció al tractar-se d'una alta a causa de dues baixes de llarga durada.

Amb aquesta "victòria" balear (0-3), el Collerense sumarà 44 punts a la taula i s'aproparia a 3 de l'AEM, quart classificat. Per la seva banda, el Pardinyes en sumaria 27. Sant Gabriel i Espanyol són els equips catalans afectats, ja que les seves aspiracions d'ascens a Primera B es redueixen, i força.

 

Notícies relacionades

Comenta