Més notícies de Nacional

Barça B-AEM per donar la benvinguda a la renovada Segona Divisió

El Seagull, l'altre equip català de la categoria de nova creació, viatjarà a Astúries per enfrontar-se a l'Oviedo

RFEF

El calendari, encara que sigui per raons de l'atzar, ha donat la millor benvinguda possible a la recent nascuda Segona Divisió amb un duel català en la primera jornada. Barça B i AEM es batran en duel en una nova categoria, la Segona Divisió, que s'emmarca dins d'un procés més ampli de renovació del futbol femení espanyol. Però centrant-nos en aquesta competició -el nom comercial de la qual serà Reto Iberdrola-, aquest dijous s'ha fet oficial el calendari per la temporada 2019/20.

Abans d'anunciar els enfrontaments més destacats, però, és menester recordar quin serà el seu format. La Segona Divisió es troba composta per 32 equips repartits en dos grups diferents per raó de l'àmbit geogràfic -el grup nord i el grup sud-. Els dos primers classificats de cada grup al final de temporada passaran a ser membres de ple dret de la Primera Divisió. D'altra banda, els dos últims conjunts de cada lligueta descendiran a la -també de nova creació- Primera Nacional, la darrera categoria d'àmbit estatal.

Dit això, el principal al·licient pel curs que està a poques setmanes de començar serà el paper que desenvolupin els tres equips catalans -ubicats tots tres al grup nord-: Seagull, Barça B i AEM. En aquest sentit, els més impacients estan de sort perquè en la primera jornada -prevista pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre- ja podran gaudir del primer duel català: Barça B-AEM. Per la seva banda, les 'gavines' viatjaran a terres asturianes per jugar contra l'Oviedo. Tampoc caldrà esperar gaire pel següent matx entre combinats catalans, donat que en la tercera jornada del calendari -el cap de setmana del 21 i 22 de setembre- hi figura un Barça B-Seagull. El duel que es farà pregar més serà el Seagull-AEM, situat en la jornada 12 -corresponent al cap de setmana del 30 de novembre i l'1 de desembre-.

Igual que succeeix en la Primera Divisió, el calendari és simètric, de manera que l'ordre dels partits es reproduirà de la mateixa manera en la segona volta. Així, l'AEM-Barça B es disputarà el cap de setmana de l'11 i 12 de gener (jornada 16); el Seagull-Barça B el cap de setmana del 25 i 26 de gener (jornada 18); i l'AEM-Seagull el cap de setmana del 18 i 19 d'abril (jornada 27). I com també passarà en la màxima categoria del futbol espanyol, no hi haurà cap jornada intersetmanal, de manera que el futbol femení de les dues divisions més importants es concentrarà en caps de setmana.

El que sí que hi haurà són aquelles aturades que sumeixen en una petita crisi existencial a l'aficionat més fervorós. Cinc, per ser exactes. La primera d'elles tindrà lloc entre les jornades 4 i 5 -a principis d'octubre- i la segona entre les jornades 14 i 15 -des de la primera quinzena de desembre fins a principis d'any-. Les tres restants, com proposant-se allargar el patiment, es concentraran en el tram final de la Lliga: entre les jornades 20 i 21 -a mitjan febrer-, 22 i 23 -a principis de març- i 26 i 27 -a principis d'abril-. Tot plegat s'acabarà el cap de setmana del 9 i 10 de maig, corresponent a la jornada 30 de competició, amb un Oviedo-AEM, un Deportivo Alavés-Seagull i un Barça B-Osasuna.

 

Notícies relacionades

Comenta