Més notícies de Nacional

El Sant Gabriel no vol deixar escapar un nou tren

El conjunt de José González ha mantingut el bloc competitiu de les darreres temporades, però vol assolir l'anhelat ascens de categoria

Manel Expósito (Futfem.cat)

No s'amaguen ni ho oculten. El Sant Gabriel vol ser equip de Segona Divisió a curt termini. El conjunt de Sant Adrià de Besòs és el club formador català amb més conjunts femenins i fer un pas més endavant en l'entitat és tornar a plantejar-se seriosament fer el salt a la segona màxima categoria del futbol nacional. La Covid-19 va aturar aquest repte el curs anterior quan encara hi havia possibilitats de classificació per a la promoció d'ascens però, malauradament, van haver d'ajornar la seva consecució una temporada, amb la idea que sigui aquest curs el de la confirmació.

El tècnic badaloní José González es mostra satisfet amb la pretemporada de les seves jugadores – el 'Santgra' va ser l'equip de Primera Nacional que més aviat va iniciar els entrenaments al mes d'agost - i amb les sensacions en les dues primeres jornades de Lliga: empat al Nou Sardenya contra un combatiu Europa (1-1) i victòria contundent davant el Huesca (3-0). «Les sensacions d'aquestes dues jornades són bones. L'equip es troba en forma i tenim fam. Les jugadores ja tenen adquirits els automatismes i això es pot veure a la gespa. Hem viscut dos partits molt diferents, on s'ha pogut veure el creixement de l'equip», analitza l'entrenador d'un equip que no s'arronsarà ni es deixarà mossegar aquest curs.

Les quinze renovacions al primer equip blau són una declaració de confiança cega en el grup que ja va lluitar de valent en la temporada anterior, així com ho van fer fa dos cursos, quan 'Gonza' va agafar les regnes del primer equip adrianenc. Alba Sánchez, Laura Chamizo, Lupe i Male Martínez, Mònica Orteu, Lara Palomino, Lara Rabal, Paula Sánchez, Ari Montañés, Rinka Asada, Paula Navas, Sara Serna, Júlia Torregrosa, Mireia Gironès i Vanessa Obis són les jugadores que es mantenen aquest any al Ruiz Casado. A més a més, l'equip de Sant Adrià de Besòs s'ha reforçat amb la joventut de les migcampistes Sara Codina (Món Femení) i Clara Carmona (Seagull), la lateral Laura Ariza (Levante LP) i la portera Judith Jones (Damm), a més de l'experiència en la categoria de la lateral Anna 'Pascu' (Seagull).

«Estic content amb les noves incorporacions i ben és cert que en funció de la posició hi ha reforços que tenen més minuts que unes altres. Segons el partit, intentarem reforçar més una posició», explica el tècnic. En aquestes dues jornades ha destacat el protagonisme de l'experiència, la capitana Vane Obis va fer la primera diana de la temporada i diumenge, contra el Huesca, Sara Serna va ser l'autora de dues de les tres dianes adrianenques.

Fer un llistat dels rivals més directe aquesta temporada encara és molt d'hora per a José González. Així com l'Espanol B era el gran competidor la temporada anterior, aquest curs no és gens fàcil trobar un únic equip que li pugui fer la guitza al Sant Gabriel. «Estem a la jornada 2 i encara queda molt. Hem de conèixer els rivals i hi ha marcadors que poden ser enganyosos i no ens podem refiar. Jo estic treballant amb el meu equip i les meves jugadores treballen molt bé. Cada partit és una final perquè desconeixem quin serà el futur de la competició a curt o llarg termini», comenta. «Quin equip serà rival directe? Encara no ho sé. Jo diria Son Sardina o Levante Las Planas perquè han començat molt bé, Europa s'ha reforçat força bé... Els veig competitius, però encara és molt d'hora. Serà una Lliga molt oberta quan a competitivitat i ens haurem d'exigir el 100% a cada jornada», matisa. Aquest diumenge a les 12.00 hores, el Sant Gabriel viatja a Palma per enfrontar-se al Collerense B i una jornada més tard tindrà la visita d'un dels conjunts capdavanters a la classificació, l'Igualada.

 

Notícies relacionades

Comenta