Més notícies de Nacional

El Sant Gabriel no vol desaprofitar la seva base i torna a tenir un filial

L'objectiu a curt termini és competir a Preferent amb jugadores formades al club

Manel Expósito (Futfem.cat)

Un any després de renunciar a Preferent, el Sant Gabriel tornarà a tenir un equip filial. El conjunt de Sant Adrià de Besòs va renunciar a la seva plaça regional fa un parell de temporades – el curs 2019/20 només tenia el primer equip en categoria amateur – per motius econòmics i aquest curs ha tornat a confeccionar un segon equip, amb l'objectiu de mantenir la formació de la seva sòlida base.

Però, i per què aquesta temporada es recupera el filial? El coordinador del futbol base femení del Sant Gabriel i entrenador del juvenil A i filial, Carlos Garcia, ho explica: «Jo sóc l'entrenador del juvenil i teníem un bon grapat de jugadores que aquest any finalitzaven la seva etapa formativa, amb un nivell competitiu alt. No tenen prou experiència per fer el salt a Nacional, però tenen potencial. Ara mateix tenim 17 jugadores a l'equip i ens hem hagut de moure força. Tot i això, cada any tindrem bones fornades i generacions perquè puguin fer el salt al filial», exposa.

La bona generació de la collita del 2002 va convèncer el director esportiu, Xavi Miracles, perquè el club tornés a tenir un segon conjunt femení: «Mentre jo estigui al Sant Gabriel, sempre tindrem aquest filial. És positiu per a totes les nenes que finalitzen etapa formativa i al Sant Gabriel tindran aquesta oportunitat. Estic agraït del compromís de les jugadores perquè, tot i tenir altres ofertes, han decidit sumar-s'hi en aquest projecte. Esperem tornar a Preferent en un parell de temporades. El Sant Gabriel aspira a guanyar sempre», afegeix optimista.

Carlos Garcia compaginarà el seu càrrec d'entrenador al juvenil A amb la mateixa tasca al Sant Gabriel B. «És un avantatge ser l'entrenador del juvenil A i de filial, perquè m'ajuda a poder entrenar els dos equips i gestionar els minuts de les jugadores. El nivell de les jugadores és de Preferent», analitza.

Durant la seva etapa anterior a Preferent, el conjunt gabrielista sempre ha competit i ha estat un ós dur. De fet, l'actual primer equip adrianenc té a les seves files una generació de jugadores que ha defensat la samarreta del filial abans de fer el salt al primer equip: Alba Sánchez, Lupe i Male Martínez, Laura Chamizo o Lara Palomino. D'altres jugadores a Primera o Segona Divisió també s'han format al segon equip del Sant Gabriel: Elena Julve (Espanyol), Kenni Thompson (Depor), Cristina Campos (Espanyol B) o Adriana Manau (Seagull), entre d'altres.

 

Notícies relacionades

Comenta