Més notícies de Nacional

El cava Paula Sánchez, l'olfacte golejador predominant

La davantera sadurninenca del Sant Gabriel és la pichichi de Nacional amb vuit gols

Manel Expósito (Futfem.cat)

Que Paula Sánchez (Sant Sadurní d'Anoia, 2000) afuselli la porteria rival no és cap sorpresa ni notícia. Des de fa quatre temporades és una de les referències ofensives del Sant Gabriel. Amb 17 anys va fer el salt al primer equip adrianenc i des d'aleshores el seu creixement sempre ha estat ascendent. Però aquesta temporada està sent estratosfèrica. Suma el 54% dels gols del 'Santgra' i en set jornades de Primera Nacional ja suma vuit gols. És la 'pichichi' de la Lliga i la tercera màxima golejadora dels deu grups de la categoria.

«Marcar gols és la meva tasca, però, tot i això, estic sorpresa del nivell golejador que estic oferint. Ara bé, he començat molt fort i no vull baixar d'aquest esglaó perquè l'equip necessita gols, ja els faci Sara Codina, Sara Serna o jo», exposa la davantera del Sant Gabriel. Amb cinc anys va començar a jugar a l'equip del seu poble, la UE Sant Sadurní d'Anoia, i també ha defensat la samarreta de l'Atlètic Vilafranca (aleví-infantil), el Sant Gabriel (juvenil B i juvenil A) i l'Espanyol (juvenil A).

Tot i ser de Sant Sadurní d'Anoia, Sánchez viu i estudia a Barcelona. Un estil de vida que no s'assembla gens al que portava fa quatre temporades, quan cada dia baixava a Sant Adrià de Besòs, recorrent més de 40 quilòmetres de carretera: «Quan era cadet sí que anava als entrenaments des de casa i era un sacrifici per als meus pares, però ara visc a Barcelona i és molt més fàcil».

Aquesta temporada més que mai, l'equip de Sant Adrià necessita fer gols per liderar la classificació i assolir l'anhelat ascens a Segona Divisió, i la seva màxima golejadora n'és conscient d'aquesta feina a fer: «M'agrada el repte de l'equip d'aquest any i també la responsabilitat que tinc al camp. Si fem gols i guanyem partits vol dir que la feina està feta. La Segona Divisió és un objectiu de fa diverses temporades i esperem poder aconseguir-ho aquest any».

Durant aquestes quatre temporades al primer equip, Sánchez ha millorat el seu olfacte golejador però, sobretot, la lectura del joc: «Personalment crec que he millorat en interpretar millor els espais i en quina posició al camp ubicar-me. Abans ocupava més espais al mig del camp i ara interpreto molt millor les jugades per treure el màxim rendiment i el meu potencial». Un aspecte que també valora l'entrenador, del Sant Gabriel, José González: «Ha millorat sense pilota, a on ubicar-se i l'orientació del joc. És molt jove i encara té molt a millorar i sorprendre. La seva evolució és excel·lent i amb molt bones qualitats físiques, lectura i interpretació del joc de l'equip».

A més a més, 'Gonza' la defineix «com una 'killer' amb bones aptituds en tots els registres i que sempre vol més». «És aquella davantera que si no marca una jornada, marxa frustrada a casa», afegeix. Tot i això, amb només 20 anys, el cos tècnic no la vol pressionar més enllà de la pròxima jornada: «Ella és conscient que és una temporada il·lusionant i tot el grup confia en ella, així com ella confia en el grup».

 

Notícies relacionades

Comenta