Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Baixar de l'autocar

 

Hi ha una expressió molt coneguda en el món del futbol: 'Guanyar sense baixar de l'autocar'. Ve a dir que un equip ha guanyat un partit o un títol sense necessitat de prémer l'accelerador. Li va passar al Barça fa dues temporades. Va conquerir el quart títol de Lliga consecutiu sense haver de baixar de l'avió, literalment, ja que es va proclamar campió durant el trajecte cap al camp de l'Oviedo Moderno quan faltaven dues jornades per acabar la Lliga. Eren temps de domini blaugrana, de mirar-se al mirall i agradar-se a si mateix, de fer-se gran a un ritme vertiginós. Però el Barça va haver de baixar dels núvols la passada temporada amb zero títols aconseguits i força dubtes en l'actitud i l'excessiva relaxació de l'equip de Xavi Llorens. La ferida va fer encara més mal en tractar-se del primer any com a professional de la secció femenina, una iniciativa pionera i molt aplaudida però que no va ser secundada amb títols.

Per tal de recuperar l'hegemonia, el club va decidir a l'estiu invertir en fitxatges estrella -Line Røddik venia de guanyar la Champions i Andressa de disputar els Jocs amb Brasil- i es va recuperar, al novembre, Vicky Losada, una de les millors migcampistes d'Europa. La idea era clara: construir un bloc guanyador a partir de figures de primera línia per tornar a fer un equip de referència, l'exemple a seguir.

Malgrat tot, el Barça arriba al febrer en una situació molt similar a la passada, a remolc del líder, un Atlético de Madrid a 4 punts de distància, i sense marge d'error. A sobre, ja no depèn de si mateix. Ara no només té rivals que s'han reforçat, que li tenen ganes i que ja saben com jugar-li, sinó també un líder sòlid a la Lliga que no sembla disposat a abaixar la guàrdia.

En aquesta Lliga hipercompetitiva ja no es guanya sense baixar de l'autocar. Tampoc es guanya tenint les millors jugadores o el millor pressupost. El Barça va perdre a casa del modest Santa Teresa (2-0) i es van despertar els fantasmes del passat. Un avís en tota regla. Ara sap que no li queda un altre camí: deixar-se la pell en cada partit, oferir la millor versió de si mateix i jugar cada jornada, tal com diu el tòpic, com si fos una final. Aquesta hauria de ser la clau fins a final de temporada si no vol tornar-se a quedar a les portes del títol de Lliga.

 

Notícies relacionades

Comenta