Més notícies de Editorial

Articles d'opinió per autor

Creure, quelcom tan fàcil i a la vegada tan complicat

 

Després de l'últim partit contra el Tenerife la sensació que queda és negativa. Sí que és veritat que val més sumar un punt que res, però quan estàs en una situació tan complicada com la que té l'Espanyol, no et pots conformar amb no guanyar a casa i contra un rival de la 'teva Lliga'. Per tant, el més normal és acabar decebut i capcot, tal com es va mostrar l'entrenador Luismi Marín. La decepció és més que patent i aquesta no és la millor companya per intentar sortir del pou.

L'equip està amb ganes, conscienciat, abanderant els tòpics de què l'esperança és l'últim que es perd, que mentre hi ha vida hi ha esperança, que creure és poder... I una llarga llista més, però la realitat és que quan van mal dades, l'equip es bloqueja. Li entra el pànic escènic i treu el pitjor de si mateix. I per mostra la imatge i joc de l'equip després de veure com el conjunt canari empatava el partit.

Sense cap mena de dubte, l'equip demostra que vol, però la realitat és que no pot, i és complicat entrenar l'aspecte psicològic de l'equip a aquestes alçades de la temporada. La confiança és clau i les blanc-i-blaves hauran de fer un gran esforç per entendre-ho i posar-ho en pràctica. Si no, més val que ens preparem per patir en un final de curs no apte per a cardíacs.

Hi ha equip i jugadores que demostren que es pot tirar endavant, com és el cas de 'Mimi', una peça clau sota pals que els hi està donant mitja vida, o el de Luana, que des que va debutar va a gol per partit. El seu ha estat arribar i moldre. El problema és que el conjunt no rutlla. Hi ha jugadores que sustenten les diverses línies, com ho pot ser Elba en defensa, però el global per un motiu o un altre falla. Anar a ràfegues no és suficient, ni tampoc viure de publicacions esperançadores a les xarxes socials. Tot s'ha de demostrar al camp i a cada entrenament.

S'ha d'estar a les bones i a les males, i només reso perquè les jugadores es posin les piles i s'adondin de la magnitud real de la situació. Defensen un escut amb molta història que no es mereix tot el que està passant. Així que més val que s'acabin de conscienciar d'una vegada, que deixin els nervis al vestidor i actuïn com a professionals. Que totes remin per un mateix objectiu i ningú es despengi. Que quan tot va malament és quan s'ha de demostrar que s'hi està implicat, no només per 'postureo'. És en aquests casos quan tothom queda retratat.

Això només tirarà endavant si totes estan amb l'entrenador, qui sí té una mentalitat guanyadora. Si totes s'adonen d'una vegada que qui juga amb foc es pot arribar a cremar. Encara hi ha marge i un calendari propici per poder acabar recordant aquest malson amb un somriure, però s'ha de tornar a guanyar ja. Obrirem un parèntesi amb el pròxim partit contra el Barça, però a partir de llavors ja no hi haurà excuses que valguin.

Si us plau, feu el favor i arregleu aquesta situació. Teniu tot el suport, no ens defraudeu i corresponeu tota la confiança al camp. Podeu, però us ho heu de creure una mica més. Espolseu-vos la pressió i endavant. Ningú va dir que la vida fos fàcil...

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta