Més notícies de Opinió

Articles d'opinió per autor

Un regal enverinat?

 

El Barça està immers en el meravellós somni de la Champions, un torneig que és sobretot un regal per a les jugadores. La Champions està reservada als millors equips d'Europa, gegants com l'Olympique, Bayern, PSG o City, amb pressupostos que arriben fins als set milions d'euros l'any, encara a 'anys llum' de la inversió que destina el Barça a la secció femenina. És, doncs, una ocasió única per posar-se a prova davant dels millors i, a més, esdevé un aparador esplèndid per donar-se a conèixer les jugadores més enllà de les nostres fronteres.

A les de Xavi Llorens els ha tocat jugar en quarts de final davant del Rosengård que lidera la incombustible Marta, l'única jugadora del món que té cinc Pilotes d'Or i més coneguda com la Pelé femenina. El club ja ha posat en marxa tota la seva maquinària promocional per aprofitar el reclam d'aquesta futbolista supermediàtica, sobretot de cara a la tornada que es jugarà el 29 de Març al Miniestadi, on s'espera batre el rècord històric d'assistència.

«Estem amb moltes ganes i il·lusió. La nostra motivació a la Champions és extra», assegurava la golejadora Jenni Hermoso, qui després d'haver conquerit la Lliga i la Copa amb el Barça li té unes ganes molt especials al trofeu europeu.

No seré jo qui li amargui al Barça la festa de la Champions. Espero que tothom la gaudeixi, tant l'equip com l'afició. Però també espero que les de Xavi Llorens no perdin de vista l'objectiu real d'aquesta temporada: guanyar la Lliga. Ningú es pot despistar ni desviar-se del camí principal, que ara per ara és el de seguir invertint tots els esforços possibles a guanyar els vuit partits que resten per acabar la Lliga. Ha començat un compte enrere en què una sola ensopegada, només una, pot comportar l'adéu definitiu al títol. Hi ha massa en joc...

El mateix Xavi Llorens no es cansa de dir-ho: la Champions és un repte a tres-quatre anys vista. Ara mateix, amb els recursos actuals, no es pot aspirar a guanyar el trofeu. Es pot assolir, per primera vegada en la història, accedir a les semifinals de la màxima competició europea davant d'un Rosengård que està més o menys al mateix nivell del Barça. Seria un altre pas il·lusionant. Però s'ha de tenir molt clar que la prioritat és guanyar la Lliga -i després la Copa- i que disputar la Champions és, com deia al principi, un meravellós regal. Que no acabi sent un regal enverinat.

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta